Prezidentė D.Grybauskaitė: „Jeigu kandidatuosiu, man jokios paramos nereikės“

Prezidentė Dalia Grybauskaitė pakomentavo premjero Algirdo Butkevičiaus užuominas dėl esą jai siūlytos „Tvarkos ir Teisingumo“ partijos paramos būsimuose prezidento rinkimuose mainais už pagalbą teismo suole atsidūrusiems Darbo partijos lyderiams. 

Daugiau nuotraukų (1)

Aurimas Abišala

Oct 17, 2013, 1:45 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 2:15 AM

D.Grybauskaitė tvirtino, kad paskutinį kartą su „tvarkiečių“ lyderiu Rolandu Paksu ji susitiko kovo 8 dieną. Smulkiau apie susitikimą prezidentė kalbėti nusiteikusi nebuvo. 

„Pastarosiomis savaitėmis su niekuo nebuvau susitikusi, išskyrus susitikimus su premjeru (A.Butkevičiumi – Red.) kiekvieną pirmadienį 8 val. ryto. Su ponu R.Paksu esu susitikusi, jei gerai atsimenu, paskutinį kartą kovo 8 dieną, kai ponas R.Paksas atėjo manęs pasveikinti“, - žurnalistams ketvirtadienį sakė D.Grybauskaitė. 

Žurnalistams paklausus, apie ką buvo kalbėta to susitikimo metu, prezidentė nutylėjo.

„Jokių dalykinių susitikimų nekomentuoju, o kalbant apskritai apie paramą, noriu pasakyti, kad anksčiau dalyvavau kaip nepriklausoma kandidatė, ir dabar, jei kandidatuosiu, man jokios paramos nereikės, būsiu nepriklausoma kandidatė“, - sakė šalies vadovė.

Prezidentė ketvirtadienį lankėsi bendrovės „Pixelmator Team“ bendrovėje, kur pasveikino įmonės vadovus ir atsakė į žiniasklaidos klausimus.

Primename, kad premjeras A.Butkevičius trečiadienį LRT televizijos laidoje „Dėmesio centre“ patvirtino girdėjęs informaciją, kad partijos „Tvarka ir teisingumas“ lyderis R.Paksas garantavo paramą rinkimuose dabartinei prezidentei mainais už Darbo partijos lyderio Viktoro Uspaskicho laisvę.

„Žinot, nesuprantu tokių dalykų. Tai neįmanoma. Prezidentas gali būti koks nori galingas, bet kad paskambintų kokio nors teismo pirmininkui ir kažką lieptų...

Prezidentai keičiasi, teisėjai keičiasi, mes visi šiose pareigose laikinai, neįsivaizduoju kaip gali kilti tokia mintis vykdyti prekybą. Čia sandoriai kažkokie?“, - komentavo A.Butkevičius.

Kalbėdamas „Lietuvos ryto“ televizijos laidoje „Sąmokslo teorija“ R.Paksas pasakė, kad jis nebuvo susitikęs ir neturėjo kontaktų su D.Grybauskaite nuo birželio mėnesio. R.Paksas taip pat teigė nekalbėjęs su D.Grybauskaite apie Darbo partijos juodosios buhalterijos bylos reikalus.

„Manyčiau, kad tas pasisakymas per televiziją... Jis iš tikrųjų yra nekorektiškas. Jis nepuošia abiejų pašnekovų. Norėčiau paskambinti rytoj mūsų premjerui Algirdui Butkevičiui ir pasišnekėti apie tai. Tai tiek žinių. Pilnatis būna, ji praeina, o gyvenimas eina į priekį“, – trečiadienį sakė R.Paksas.

„Tai yra blefas, matyt, tai yra kažkokia natūrali reakcija žmonių, kurie nepatenkinti mano pasiūlymu iškelti bendrą kandidatą prezidento rinkimuose. Manyčiau, kad tai taip pat galima susieti su Konstitucijos pakeitimu, kuri vyks kitą antradienį“, – tęsė „Tvarka ir teisingumas“ lyderis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.