D.Grybauskaitė atidarė mokyklų parodą

Prezidentė Dalia Grybauskaitė atidarė parodą „Mokykla 2013", kurioje pristatomos mokyklų įrangos ir mokymosi priemonių naujovės.

Parodoje pilna įdomybių.<br>T.Bauro nuotr.
Parodoje pilna įdomybių.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Dec 6, 2013, 10:19 AM, atnaujinta Feb 19, 2018, 11:07 PM

„Šiuolaikinis pasaulis keičiasi didžiuliu greičiu. Modernios technologijos, milžiniškas naujos informacijos srautas, naujos knygos ir kompiuterinės programos skatina mokyklą atsinaujinti. Tačiau jokios technologijos nepakeis gero mokytojo. Ateities Lietuvos pagrindas - kūrybingas, iniciatyvus ir inovatyvus mokytojas. Pažangi mokykla ugdo atsakingus piliečius, kuriančius stiprią valstybę", - sakė prezidentė, sveikindama parodos dalyvius.

Pasak prezidentės, Lietuvos mokytojai puikiai perima pažangias verslo, mokslo, kultūros naujoves ir ugdo motyvuotą, mąstantį ir kūrybingą jaunimą.

Šių metų parodos edukacinės dalies tema - lyderystė švietime. Ekspozicijų salėje daugiausia dėmesio skiriama gamtos mokslams. Čia demonstruojamos kūrybingos mokslo pasaulio pažinimo metodikos, vyksta interaktyvūs renginiai gamtos mokslų tematika.

Parodoje prezidentė apsilankė mobilioje mokslinių tyrimų laboratorijoje ant ratų, kuri keliauja po visas šalies mokyklas. Taip pat prezidentė apžiūrėjo sumaniųjų klasių stendus, domėjosi interaktyviomis edukacinėmis muziejų ekspozicijomis.

Parodoje ne tik pristatoma naujausia mokyklų įranga, priemonės, technologiniu požiūriu pažangios mokymosi sistemos, bet ir alternatyvūs tobulėjimo būdai, muziejuose vykdomos edukacinės programos, kurias galima integruoti į mokymo procesą.

Visa tai galima išbandyti praktiškai. Parodoje įrengta interaktyvi gamtos mokslų ir pasaulio pažinimo „Svajonių klasė“, kurioje pristatomi naujausi „Samsung“ sprendimai, skirti mokyklai.

Čia vyksta improvizuotos pamokos mokytojams, galima susipažinti su įvairiomis gamtos mokslų technologijomis bei naujais mokymo modeliais.

Mokslinėje laboratorijoje ant ratų mokiniai gali išbandyti tyrėjo darbą – moderniausiais prietaisais atlikti įvairius mokslinius eksperimentus, tirti gyvąją gamtą ir konstruoti robotus.

Šių metų parodoje siekiama atkreipti dėmesį į kūrybingą ir aktyvų mokymąsi, bendruomenišką ir tyrinėjančią mokyklą, kurioje kiekvienas mokinys gali atsiskleisti ir plėtoti savo geriausius gebėjimus, pranešė Švietimo ir mokslo ministerija.

Pirmą kartą parodoje veikia Švietimo vadovų forumas. Jis suburs mokyklų ir kitų ugdymo įstaigų vadovus, kad jie galėtų pasikeisti mintimis apie lyderystę ir bendradarbiavimą švietime, pasidalyti gerąja patirtimi ir kasdieniais iššūkiais bei sužinoti, kuo dabar gyvena švietimas pasaulyje.

Inovatyvias technologijas, įrangą ir priemones mokykloms pristato 89 įmonės, numatoma daugiau nei 100 įvairių renginių, diskusijų.

Paroda vyks iki sekmadienio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.