Prezidentė kritikuoja politikų algų didinimą naujame biudžete

Prezidentė Dalia Grybauskaitė

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Dec 6, 2013, 4:28 PM, atnaujinta Feb 19, 2018, 10:57 PM

„Matome ne visai gražias tendencijas biudžete, kai buvo pakelti atlyginimai ir taip gerai uždirbančioms grupėms žmonių. Manau, kad tai ne pats geriausias pavyzdys, ypač politikams patiems sau kelti atlyginimus, nekeliant žmonėms, kurie sunkiau gyvena“, - žurnalistams sakė Šiaulių rajone viešėjusi prezidentė.

Spalio 1 dieną įsigaliojo Konstitucinio Teismo nutarimas, kuriuo pripažinta, kad darbo užmokestis valstybės tarnautojams ir teisėjams 2009 metais neproporcingai mažinant pareiginės algos koeficientus ir priedus už kvalifikacines klases buvo sumažinti neteisėtai.

Motyvuodamas šiuo nutarimu, Seimas nuo spalio 1 dienos atkūrė koeficientus ir priedus tarnautojams bei teisėjams, o politikams - nuo kitų metų sausio 1 dienos.

Valdančiosios koalicijos partijos socialdemokratai, „darbiečiai“ ir „tvarkiečiai“ nusprendė, kad palikus atlyginimų sumažinimą Seimo nariams ir kitiems politikams būtų pažeista Konstitucija, ir atmetė opozicijoje esančių konservatorių siūlymą dar metams pratęsti koeficientų sumažinimą.

D.Grybauskaitės teigimu, Konstitucinio Teismo nutarimą buvo galima įgyvendinti ir kitaip, socialiai jautriau.

„Finansų ministerijai neužteko kūrybingumo išspręsti Konstitucinio Teismo sprendimą kitaip, buvo pasirinktas pasyviausias ir brangiausias variantas, ir socialiai nejautriausias, tai yra pradedant nuo geriau uždirbančių“, - kalbėjo prezidentė.

Prezidentė taip pat paragino priimant biudžetą Vyriausybę įsipareigoti dėl pensijų kompensavimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.