Prezidentė Meškuičių gyventojus pagyrė, politikus - kritikavo (papildyta)

Meškuičių (Šiaulių r.) miestelyje apsilankiusi prezidentė Dalia Grybauskaitė negailėjo gražių žodžių gyventojų ir policijos pareigūnų iniciatyva įkurtai saugios kaimynystės grupei.

Daugiau nuotraukų (1)

Gintaras Šiuparys

Dec 6, 2013, 5:10 PM, atnaujinta Feb 19, 2018, 10:53 PM

Trejus metus veikiančią ir nemažą dalį iš 1000 miestelio gyventojų vienijančią grupę D.Grybauskaitė įvardijo puikiu pavyzdžiu visai Lietuvai: „Viešojo saugumo užtikrinimui būtinas glaudus policijos ir bendruomenės bendradarbiavimas“.

Miestelio aktyvistai saugumą suprato ne tik pagalbą kaimynui apsaugant turtą nuo ilgapirščių. Bendruomenė rašė projektus, o gautas lėšas investavo į biblioteką, žaidimų, sporto aikšteles.

Į talką parapijiečiams įsijungė ir Meškuičių klebonas Tomas Reimys, per pamokslus vis primenantis nesileisti apmulkinamiems telefoninių sukčių, o per šventes dalijantis ne tik šventųjų atvaizdus, bet ir atšvaitus.

Trejų metų triūso rezultatai akivaizdūs - Meškuičiuose įregistruojama net trečdaliu mažiau nusikaltimų nei kituose Lietuvos tokio dydžio miesteliuose. Šalyje veikia per 1,5 tūkstančio saugios kaimynystės grupių.

Kultūros namų salėje pagyrusi Meškuičių gyventojus už jų iniciatyvą, šalies vadovė apsilankė tame pačiame suremontuotame pastate veikiančioje bibliotekoje, padovanojo knygų dėžę, o mažuosius pavaišino saldainiais.

Viešniai iš sostinės meškuitiškiai padovanojo duonos kepalą, naminį sūrį ir nedidelį koncertą.

Skirtingai nei nuo šlabdribos pasislėpusi ir kalėdinį koncertą centrinėje aikštėje atšaukusi Šiaulių miesto valdžia, D.Grybauskaitė pasidžiaugė atėjusia žiema. Prezidentė su meškuitiškiais dalyvavo įžiebiant eglę, šoko šventinį šokį su besidžiaugiančiais vaikais.

Per spaudos konferenciją šalies vadovė sukritikavo Seimą, pasiskubinusį atsistatyti per sunkmetį sumažintus atlyginimus ir pamiršusius skurdžiausiai gyvenančias šeimas.

„Matome ne visai gražias tendencijas biudžete, kai buvo pakelti atlyginimai ir taip gerai uždirbančioms grupėms žmonių. Manau, kad tai ne pats geriausias pavyzdys, ypač politikams patiems sau kelti atlyginimus, nekeliant žmonėms, kurie sunkiau gyvena“, - sakė prezidentė.

Pasak D.Grybauskaitės, nutarta eiti lengviausiu, pasyviausiu, brangiausiai kainuojančiu, bet socialiai nejautriausiu keliu. Šalies vadovė pažymėjo, kad pirmiausia rūpintis didžiausias pajamas gaunančiais žmonėmis – didelė klaida.

D.Grybauskaitė atsisakė komentuoti skandalingosios VSD pažymos virsmą iš „slaptos“ į „riboto naudojimo: „Negaliu komentuoti ir kitiems politikams nepatariu kalbėti apie tebevykstantį ikiteisminį tyrimą“.

Šioje pažymoje buvo perspėjama apie Rusijos rengiamas dezinformacines atakas prieš Lietuvą ir prezidentę D.Grybauskaitę. Skandalas kilo, nes dokumentas buvo paviešintas, todėl buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.