Tiems davė, toms davė, o tai neliko

Saugiu atstumu nuo Seimo pirmininkės L.Graužinienės esanti šalies vadovė D.Grybauskaitė vis dėlto ištaiko progą įgelti ją vis kritikuojančiai politikei.

Daugiau nuotraukų (1)

Tadas Ignatavičius

2014-01-03 06:22, atnaujinta 2018-02-18 00:31

Baigiantis metams prezidentė pasirašė dekretą, kuriuo beveik tūkstantį Lietuvos ir užsienio piliečių apdovanojo Atminimo ženklais už asmeninį indėlį prisidedant prie šalies pirmininkavimo Europos Sąjungos Tarybai.

Bet šiame ilgame sąraše nėra L.Graužinienės pavardės. Gal ir nebūtų keista, jei D.Grybauskaitė nebūtų apdovanojusi jos pirmtakų – V.Gedvilo ir I.Degutienės.

Ko gero, jeigu būtų dažniau prikandęs liežuvį, tarp apdovanotųjų būtų atsidūręs netgi praėjusios kadencijos pradžioje prie Seimo vairo stovėjęs A.Valinskas.

Tačiau replikas laidęs šoumenas sugebėjo pakišti koją net savo bendražygiams.

Proginių ženklų gausiai pažėrusi D.Grybauskaitė į dekretą įtraukė kone visus buvusios Vyriausybės narius, išskyrus buvusius „prisikėlėlius“ G.Kazlauską ir R.Vilkaitį. Pastarasis dabar savo kailiu gali patirti, kaip turėjo jaustis kažkada jo vestos televizijos laidos „Tam davė, o...“ dalyviai.

Užtat prezidentė apdovanojimų nepašykštėjo, pavyzdžiui, „ne prie ko“ buvusiam eksministrui R.Palaičiui, net jos nemėgstamų „darbiečių“ deleguotiems Vyriausybės nariams.

Ką jau kalbėti apie pačios šalies vadovės komandą!

Be kitų, Atminimo ženklu pasidabino į skandalą dėl slaptos VSD pažymos nutekinimo įklimpusi ir, regis, prokurorų įtarimų sulaukusi prezidentės patarėja D.Ulbinaitė. Tikrai yra už ką – juk savo viršininkę nuo elitinių Rusijos žvalgų ji sugebėjo apginti švelniomis moteriškomis rankomis.

O kaip vis dėlto dėl L.Graužinienės? Atsakymas: šalies vadovės dovanų maišas – ne bedugnis. Kita vertus, D.Grybauskaitė parlamento pirmininkės kartais nepažįsta ir netgi nepasisveikina su ja, kaip per Kariuomenės dienos minėjimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.