R.Paksas: rimtą susirūpinimą kelia grėsmė žiniasklaidos laisvei Lietuvoje

Partijos Tvarka ir teisingumas pirmininkas Prezidentas Rolandas Paksas, dėl Specialiųjų tyrimų tarnybos veiksmų, ketvirtadienį įvykdytų prieš bendrovės „Tele-3“ generalinę direktorę Laurą Blaževičiūtę, kreipėsi į Respublikos Prezidentę Dalią Grybauskaitę.

R.Paksui kyla abejonių, ar Specialiųjų tyrimų tarnyba adekvačiai atlieka savo pagrindines funkcijas.<br>M.Patašiaus nuotr.
R.Paksui kyla abejonių, ar Specialiųjų tyrimų tarnyba adekvačiai atlieka savo pagrindines funkcijas.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 17, 2014, 2:52 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 10:11 AM

„Šiandien rimtą susirūpinimą kelia grėsmė žiniasklaidos laisvei Lietuvoje: per pastarąjį mėnesį krečiama naujienų agentūra BNS, metamas įtarimų šešėlis„Tele-3” bendrovės reputacijai. Kam tai reikalinga? Kam tai naudinga? Kas kitas laukia eilėje?

Gali kilti pagrįstų abejonių, ar Specialiųjų tyrimų tarnyba adekvačiai atlieka savo pagrindines funkcijas – tirti korupciją ir korupcinius nusikaltimus valstybės institucijose.

Lietuva yra demokratinė šalis, tačiau dėl valstybės teisėtvarkos tarnybų išpuolių prieš žiniasklaidos priemones, galima pradėti tuo abejoti. Juolab, prasidėjusių Europos Parlamento ir Respublikos Prezidento rinkimų politinių kampanijų fone.

Ar specialiųjų priemonių naudojimas, sekimas, slaptas žurnalistų pokalbių pasiklausymas, nusikalstamos veiklos imitavimo modelio taikymas iš tiesų yra tos priemonės, kurias būtinai reikia naudoti prieš žiniasklaidos priemones? Ypač prieš privataus užsienio kapitalo įmones?

Būtina nedelsiant imtis veiksmų, kad visi išpuolių atvejai būtų kruopščiai tiriami ir įvertinti.

Pareigūnų personalinės atsakomybės ribos turi būti peržiūrėtos, o teisės aktų bazė, kuria vadovaujasi specialiosios tarnybos peržiūrėta,“ – sakoma R. Pakso laiške Respublikos Prezidentei D.Grybauskaitei.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: komentarai apie Vilniuje besibaigiančias karines pratybas