Prezidentu nori tapti ir D.Grybauskaitės kritikas L.Balsys

Buvęs prezidentės Dalios Grybauskaitės atstovas spaudai, Seimo narys Linas Balsys ketina dalyvauti pavasarį vyksiančiuose prezidento rinkimuose.

L.Balsys kritikuoja D.Grybauskaitę.<br>R. Danisevičiaus nuotr.
L.Balsys kritikuoja D.Grybauskaitę.<br>R. Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Čerkauskas

Jan 20, 2014, 8:25 AM, atnaujinta Feb 17, 2018, 8:34 AM

Savaitgalį vykusiame posėdyje Lietuvos žaliųjų partijos taryba pritarė partijos pirmininko L.Balsio išsikėlimui kandidatu prezidento rinkimuose. L.Balsys taip pat taps žaliųjų sąrašo lyderiu Europos Parlamento rinkimuose.

„Būdamas tiesiogiai rinktas Seimo narys, daug bendrauju su rinkėjais savo apygardoje bei visoje Lietuvoje. Nuolat girdžiu žmonių nusivylimą D.Grybauskaite, jos arogantišku valdymo, o ne vadovavimo stiliumi, nepagarba kadaise ja patikėjusiems Lietuvos žmonėms. Prezidentė ne tik neužkirto kelio, nors galėjo, bet ir noriai palaikė buvusios Vyriausybės sprendimą atimti dalį pensijų iš pensininkų.

Pasityčiojo iš demokratijos, pavadindama referendumą dėl atominės elektrinės farsu, atvirai stojo ne Lietuvos žmonių, o stambiojo atominės energetikos bei dujų ir naftos pramonės verslo interesų pusėn. Apgailėtina, tačiau dabartinė prezidentė neturi jokios valstybės ateities vizijos nei vidaus, nei užsienio santykių srityje.

Sprendimai priimami vadovaujantis asmeninėmis simpatijomis ir antipatijomis, klesti „telefoninė teisė“. Ciniški bandymai užglaistyti prezidentūros skandalą dėl valstybės paslapties nutekinimo jau peržengia ir elementaraus padorumo ribas.

Negaliu ir nenoriu su visu tuo taikstytis. Lietuvai labai reikia švarios politikos, kaip ir švarios aplinkos. Prezidentas turi vienyti žmones bei valdžios institucijas, o ne juos skaldyti“, – partijos pranešime spaudai sakė L.Balsys.

Primename, kad prezidento rinkimuose socialdemokratai kelia Zigmanto Balčyčio, Darbo partija - Artūro Paulausko, Valstiečių ir žaliųjų partija - Broniaus Ropės kandidatūrą. Liberalų sąjūdis rinkimuose rems Dalią Grybauskaitę, kuri dar nepasakė, ar dalyvaus rinkimuose.

Dėl prezidento posto grumtis ketina ir Vilniaus meras, sąjungos "Taip" pirmininkas Artūras Zuokas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.