Žodis prieš prezidentę verčia viceministrę iš posto

Prezidentę Dalią Grybauskaitę melage viešai išvadinusi energetikos viceministrė Renata Cytacka netgi po premjero Algirdo Butkevičiaus raginimo neskuba trauktis iš pareigų, rašo dienraštis "Lietuvos rytas".

Viceministrė R.Cytacka prisikalbėjo.
Viceministrė R.Cytacka prisikalbėjo.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 25, 2014, 9:11 AM, atnaujinta Feb 17, 2018, 3:07 AM

Apie iš premjero lūpų nuskambėjusį ultimatumą energetikos ministrui Jaroslavui Neverovičiui pranešė LNK televizija.

Teigiama, kad ministras gavo A.Butkevičiaus pavedimą ištirti R.Cytackos elgesį, taip pat išsiaiškinti, ar viešą laišką, kuriame prezidentė vadinama melage, ji parašė darbo metu.

J.Neverovičius į premjero raginimą kol kas esą niekaip nereagavo ir tvirtina apie jį nieko nežinąs.

Bet socialdemokratų lyderis neatlyžta ir laikosi nuomonės, kad Lietuvos lenkų rinkimų akcijos deleguota viceministrė privalo trauktis iš pareigų.

A.Butkevičius užvakar pakartojo, kad toks R.Cytackos elgesys nepateisinamas: „Aš manau, kad artimiausiu metu energetikos ministras pateiks aiškų atsakymą.

Mano nuomonė nesikeičia: kiekvienas valstybės tarnautojas, ateidamas dirbti atsakingą darbą, turi suprasti, jog valstybės institucijos turi rodyti tam tikrą kultūrą ne tik prezidentei, bet ir visiems žmonėms, kurie yra atsakingi už valstybės valdymą.“

Pati R.Cytacka paaiškinti savo išpuolį prieš prezidentę vengia.

Paklausta apie premjero raginimą trauktis iš pareigų viceministrė pareiškė, kad apie tai kalbėti ne laikas ir ne vieta: „Aš pasakiau nuomonę kaip eilinė pilietė, o dabar jūs norite mane užpulti kaip energetikos viceministrę.“

Kad mūsų šalies vadovė Europoje meluoja apie Lietuvos lenkų padėtį, R.Cytacka parašė viešame laiške: „Prezidentė D.Grybauskaitė viešai suklaidino tarptautinę bendruomenę ir Europos Parlamento narius sakydama, kad nė vienoje tarptautinės organizacijos ataskaitoje nėra minima, jog Lietuva pažeidžia tautinių mažumų teises. Prezidentė meluoja.“

Anksčiau viceministrė dėmesį į save atkreipė, kai pažeisdama įstatymus ant savo namo Šalčininkų rajone pasikabino lentelę su lenkiškai užrašytu gatvės pavadinimu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.