Vilniaus savivaldybė davė atkirtį Ž.Plytnikui

Vilniaus miesto savivaldybė pasipiktino Viešųjų pirkimų tarnybos (VPT) vadovo pareiškimu prezidentei Daliai Grybauskaitei, kuriame buvo pažerta priekaištų sostinės savivaldybės vykdomai viešųjų pirkimų politikai.

Ž.Plytnikas D.Grybauskaitei skundėsi viešųjų pirkimų tvarka Vilniaus savivaldybėje.<br>R.Danisevičiaus nuotr. iš archyvo
Ž.Plytnikas D.Grybauskaitei skundėsi viešųjų pirkimų tvarka Vilniaus savivaldybėje.<br>R.Danisevičiaus nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-01-29 16:43, atnaujinta 2018-02-16 23:04

„Norėčiau pažymėti, kad šioje srityje, galima sakyti, didžiausią pavojų kelianti ir rizikingiausia yra savivalda – išskirčiau Vilniaus savivaldybę, kuriai reikia daug kontrolės ir daug patikrinimų, nes iš tiesų aptinkama daug pažeidimų. Ir šiais metais ji įtraukiama į rizikingų pirkimų sąrašą ir bus tikrinama“, – trečiadienį susitikime su prezidente kalbėjo Žydrūnas Plytnikas.

Jis taip pat teigė, jog Vilniaus savivaldybės Viešųjų pirkimų komisija nekompetentinga, dažnai keičiasi jos nariai.

Vilniaus miesto savivaldybė atsikirto, kad VPT vadovas Ž.Plytnikas tiesiog politikuoja ir skleidžia tikrovės neatitinkančias žinias.

Pažymėta, kad VPT nebuvo atlikusi Vilniaus miesto savivaldybės administracijos vykdomų sutarčių įvertinimo.

Be to, per pastaruosius dvejus metus Viešųjų pirkimų tarnyba patikrino didžiausius Vilniaus miesto savivaldybės vykdytus viešuosius pirkimus, pavyzdžiui, transeuropinio tinklo jungtis – Vilniaus vakarinio aplinkkelio II etapo, Žirnių gatvės ir Geležinio Vilko gatvės statybas, ir pažeidimų nerado.

Vilniaus miesto savivaldybė dar 2013 metų gruodį kreipėsi į prezidentę, kuri skiria VPT vadovą 4 metų kadencijai prašydama ginti visuomenės interesą ir užtikrinti skaidrumą, nes VPT nesudaro sąlygų perkančiosioms organizacijoms gintis nuo tiekėjų, kurie piktnaudžiaudami Viešųjų pirkimų įstatymu dažnai be pagrindo stabdo pirkimo procedūras.

Tačiau Vilniaus miesto savivaldybei pateiktame prezidentės vyriausiojo patarėjo Nerijaus Udrėno rašte teigiama, kad prezidentė nekomentuoja šių dalykų ir neturi įtakos nepriklausomoms institucijoms, taip pat ir VPT.

Vilniaus miesto savivaldybės išplatintame pareiškime teigiama, jog sostinės viešųjų pirkimų komisija nebuvo atsistatydinusi, ji dirba stabiliai, per trejus metus komisijoje dėl tarnybinių pokyčių pasikeitė tik keli žmonės.

Vilniaus miesto savivaldybė pabrėžia, kad nevykdė viešųjų pirkimų, susijusių su biokuro katilinių, biologinio ir mechaninio apdorojimo įrenginių projektavimu ir statybomis, kaip Ž.Plytnikas skundėsi prezidentei. Atvirkščiai, į savivaldybę praėjusių metų vasarą kreipėsi į VPT prašydama apsvarstyti konkurso dėl mechaninio ir biologinio atliekų apdorojimo gamyklos statybos rezultatus. Konkursą laimėjo vienintelė jame dalyvavusi įmonė „Energesman“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.