Kaip V.Andriukaitį Paršelio dalia ištiko

Sėdi Mikė Pūkuotukas su Paršeliu ant upelio kranto, nerūpestingai kalbasi apie medų ir kiaulieną, nekalčiausiomis temomis. Staiga Mikė kad žiebs Paršeliui į knyslę! Šis net apsivožė ir verksmingu balsu klausia: „Už ką, Mike?“ „Jūsų, kiaulių, nesuprasi. Gal viena kalbi, o velnią galvoji“, - atrėžė piktas Pūkuotukas.

Daugiau nuotraukų (1)

Artūras Jančys

2014-01-30 18:55, atnaujinta 2018-02-16 21:30

Šį seną anekdotą žino daugelis. Bet taip atsitiko, kad Paršelio vaidmenyje netikėtai atsidūrė Sveikatos apsaugos ministerijos vadovas Vytenis Povilas Andriukaitis. Jis ir dabar laužo galvą, už ką gavo pylos nuo prezidentės. Tokį trumpą smūgį, bet maža nepasirodė.

Šalies vadovė ketvirtadienį apsilankė Vilniaus infekcinių ligų ir tuberkuliozės ligoninėje Žvėryne ir pasibaisėjo sužinojusi, kad viduriuojančių ligonių skyriuje yra tik trys tualetai. Baisu, nusikaltimas, šitokia netvarka ES šalyje, suterštas šalies vardas pasaulyje.

D.Grybauskaitė jau penktus metus valdo šalį, būtent valdo, o ne prezidentauja, bet tik dabar susirūpino seniai vargstančios ligoninės būkle. Žurnalistams jau plunksnos atšipo rašant, medikams balsai užkimo dejuojant, prašant perkelti ligoninę iš apšiurusio pastato į normalias patalpas Santariškių klinikoje.

O prezidentei, pasirodo, akys tik dabar atsivėrė. Ir žiebė ji tiesiu taikymu ministerijos vadovui: „V.Andriukaitis labai daug kalba ir žada. Tačiau laikas veikti“.

Žinoma, V.Andriukaitis galėjo pirmuosius metus ministro poste praleisti naudingiau, nei tiek laiko gaišti peštynėms su privačia medicina. Bet ir D.Grybauskaitė, pati dar finansų ministre būdama galėjo pasirūpinti pinigais gerą dešimtmetį vargstančiai gydymo įstaigai gelbėti.

Minčių, kodėl žiebė būtent V.Andriukaičiui, gali būti įvairių. Gal bloga nuotaika buvo. Speigas suerzino, didelės šildymo kainos o čia dar viduriuojantys ligoniai dejuoja. Neatmestina ir dar viena versija. Prezidentės vizito į Žvėryno ligoninę išvakarėse V.Andriukaitis per nacionalinės televizijos laidą „Istorijos detektyvai“ pernelyg daug ir karštai kalbėjo apie kolaborantus.

D.Grybauskaitės pavardė šioje laidoje, tiesa, nenuskambėjo. Nebuvo jokių kalbų apie jos praeitį.

Laidos vedėjo Virginijaus Savukyno paklaustas, ar galima visus su sovietinio režimo valdžia bendradarbiavusius asmenis vadinti kolaborantas, V.Andriukaitis atsakęs – žinoma, ne. Bet čia pat paaiškino, kad tie, kurie neapsisprendė už Lietuvą po 1989-ųjų, kai tautinio Atgimimo banga net Lietuvos komunistų partijos (LKP) demokratinį sparną įtraukė į nepriklausomybės šalininkų būrį, galbūt jau vadintini kolaborantais.

Kaip visiems žinoma, D.Grybauskaitės tarp reformistinių LKP veikėjų nebuvo. Ji tuo metu jau dirbo Maskvai ištikimos komunistų frakcijos struktūroje. Ši biografijos atkarpa D.Grybauskaitei - jautri tema, ypač artėjant prezidento rinkimams.

Šiuo prezidentės praeities fragmentu Z.Vaišvila kaip matadoras prieš bulių raudonu skuduru mojuoja nuolat rengdamas spaudos konferencijas. Nemalonu. O čia dar V.Andriukaitis per televiziją kažką buria. Žinoma, jis gal net minties neturėjo apie prezidentę, kai kalbėjo apie kolaborantus, Mykolą Burokevičių, Algirdą Paleckį ir kitus blogiečius.

Bet ką gali žinoti? Kodėl V.Andriukaitis būtent dabar leidosi į to rizikingo laiko apsvarstymus?

O čia tokia gera proga, netvarka ligoninėje. Todėl – taukšt ministrui į kaktą! Dėl viso pikto. Lietuva, kaip ir Dievas, kaltus ir nekaltuosius atsirinks.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.