Prezidentūra gyvena tortadieniais

Iki prezidentės D.Grybauskaitės gimimo dienos – dar visas mėnuo, tačiau dovanos jau keliauja į Prezidentūrą.

Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Dumalakas

Jan 30, 2014, 7:26 AM, atnaujinta Feb 16, 2018, 10:40 PM

Antai Viešųjų pirkimų tarnybos vadovas Ž.Plytnikas vakar Prezidentūroje papasakojo apie Vilniaus savivaldybės vykdomus viešuosius pirkimus. Jie esą vieni rizikingiausių.

Ką reiškia vieni rizikingiausių? Jeigu vykdant viešųjų pirkimų procedūras pavogei, jeigu konkurso sąlygos buvo pritaikytos vienai įmonei, taip ir reikėtų sakyti. Dėl to vyksta tyrimai, valdininkai baudžiami ar net sodinami už grotų. Bet ko taip smulkintis?!

Regis, pas D.Grybauskaitę skubėdamas Ž.Plytnikas dovaną rinko prieš pat uždarant prekybos centrą. Svarbu buvo tik viena – kad ant etiketės būtų užrašyta „Vilniaus savivaldybė“.

Ir tokią dovaną pavyko rasti! Tai bent nudžiugo S.Daukanto aikštės rūmų šeimininkė, seniai griežianti dantį ant Vilniaus vadovo.

Tas griežimas ypač pagarsėjo, kai A.Zuokas pasišovė dalyvauti prezidento rinkimuose ir pradėjo dar labiau kritikuoti neklystančiąją D.Grybauskaitę.

Taigi Ž.Plytnikas puikiai žinojo, ką daro, juolab Prezidentūroje jau ne kartą buvo radęs užuovėją. Pirkimų prievaizdas pernai buvo supainiojęs viešuosius ir privačius interesus. Nors turėjo būti iššvilptas iš posto, D.Grybauskaitės užstotas jį išsaugojo.

Ne vien Ž.Plytnikas miklus su dovanomis prezidentei. Konkurencijos tarybos vadovas Š.Keserauskas – irgi nepėsčias.

Aukštą kėdę D.Grybauskaitės dėka gavęs pareigūnas puikiai žino, ant ko griežia dantį šalies vadovė – ant stambiojo lietuviško verslo.

Tad Š.Keserauskas praėjusią savaitę prezidentei paslaugiai nunešė gerąją naujieną apie bendrovei „Maxima LT“ skirtą 40 tūkst. litų baudą. Bet, užuot buvęs pagirtas, matyt, gavo pylos dėl pernelyg mažos nuobaudos. Todėl išskubėjęs iš Prezidentūros Š.Keserauskas kitai prekybos bendrovei iš karto tekštelėjo jau 90 tūkst. litų baudą.

Žodžiu, Prezidentūroje iki šalies vadovo rinkimų vos ne kiekviena diena – kaip pasakiškas tortadienis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.