R.Cytacka pasibalnojo vyriškos lyties mūzą

Aiškėja, kas gali būti energetikos viceministrės Renatos Cytackos, prezidentę Dalią Grybauskaitę išvadinusios melage, laiško įkvėpėjas ir bendraautoris.

Prie skandalą sukėlusio R.Cytackos laiško, regis, prisidėjo ir V.Tomaševskis.<br>T.Bauro nuotr.
Prie skandalą sukėlusio R.Cytackos laiško, regis, prisidėjo ir V.Tomaševskis.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Čerkauskas

Jan 30, 2014, 5:41 AM, atnaujinta Feb 16, 2018, 10:40 PM

Pasirodo, audrą valdžios koridoriuose sukėlęs laiškas buvo pradėtas Lietuvos lenkų rinkimų akcijos (LLRA) vedlio europarlamentaro Valdemaro Tomaševskio kompiuteryje.

Tai išsiaiškino portalo lrytas.lt žurnalistai, gavę skandalą sukėlusį lenkų tautinės mažumos teises ginti ėmusios R.Cytackos laišką. Jame teigiama, jog D.Grybauskaitė meluoja, kad Lietuvoje nėra užfiksuota jokių lenkų teisių pažeidimų.

LLRA aktyvistė laišką į lrytas.lt redakciją atsiuntė sausio 16-ąją darbo metu. Dokumente galima matyti, kad jis sukurtas V.Tomaševskio vardu registruotame kompiuteryje, o tekstas paskutinį kartą išsaugotas jau R.Cytackos kompiuteryje.

Tai, kad viceministrė darbo metu užgaulioja prezidentę, nepatiko premjerui Algirdui Butkevičiui. Jis pavedė energetikos ministrui Jaroslavui Neverovičiui išsiaiškinti situaciją.

Premjeras leido suprasti, kad nekorektiškai darbo metu politikuojanti pareigūnė turėtų pasitraukti iš posto.

Kaip vakar rašė „Lietuvos rytas“, socialdemokratų lyderis su J.Neverovičiumi jo pavaldinės elgesį aptarė antradienį pavakare. Tačiau R.Cytackos likimas buvo neaiškus ir trečiadienį.

„Ministras žadėjo surinkti ir pateikti papildomos informacijos“, – vakar kalbėjo premjeras. Bet jo ryžtas dėl viceministrės atleidimo, regis, buvo akivaizdžiai atvėsęs.

„Tai ministro kompetencijos klausimas“, – pyktelėjo A.Butkevičius, bandant paklausti, ar jis vis dar laikosi nuomonės, kad R.Cytacka turėtų trauktis iš pareigų.

Pati R.Cytacka neneigia, kad laišką siuntė darbo metu. Esą tai ji padarė per kažkokio pasitarimo pertrauką. Tačiau politikė dievagojosi rašiusi laisvalaikiu.

Vakar „Lietuvos ryto“ paklaustas, ar padėjo viceministrei parašyti skandalą sukėlusį tekstą, V.Tomaševskis pratrūko patyčiomis.

„Žinote, ant vieno stogo parašytos trys raidės, o ten žmonės gyvena. Ar jūs sveikas, ar nesveikas? Aš nesuprantu. Tikriausiai esate Vasaros gatvės klientas.

Man net sunku suvokti, ką jūs kalbate. Klausykite, jeigu jūs esate ligotas, tai aš į politinius klausimus tikrai neatsakinėsiu“, – žurnalistą iškoneveikė europarlamentaras.

Valdžios užkulisiuose garsėja kalbos, kad po prezidento rinkimų LLRA dėl nuolatinių šios partijos vadovų išsišokimų gali būti pašalinta iš valdančiosios koalicijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.