Prezidentė siekia atleisti Joniškio teisėją S.Remeiką

Prezidentė Dalia Grybauskaitė

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

2014-01-31 10:21, atnaujinta 2018-02-16 21:07

Tokį sprendimą prezidentė priėmė susipažinusi su teisėjui iškeltomis drausmės bylomis bei Joniškio rajono apylinkės teismo, Šiaulių apygardos teismo ir Šiaulių apygardos prokuratūros pateikta informacija.

Vidinio patikrinimo metu buvo nustatyta, kad teisėjas S.Remeika aplaidžiai vykdė savo darbą, vilkino bylų nagrinėjimą iki senaties bei klastojo teismo posėdžių protokolus nurodydamas fiktyvius teismo posėdžius, pažymima Prezidentūros pranešime.

„Netinkamas teisėjo elgesys pakerta žmonių tikėjimą teisingumu ir žemina visą valstybės autoritetą. Teisingumą vykdyti gali tik profesionalūs ir dori žmonės. Todėl tik principingas pačių teismų ir teisėsaugos požiūris į savo darbą gali padidinti visuomenės pasitikėjimą Lietuvos teisine sistema“, - pranešime spaudai cituojama prezidentė.

Prezidentūra pažymi, kad šiuo metu Teisėjų etikos ir drausmės komisijoje svarstomas jau trečios drausmės bylos iškėlimo teisėjui S.Remeikai klausimas, viena drausmės byla nagrinėjama Teisėjų garbės teisme.

Taip pat prezidentė sustabdė teisėjo S.Remeikos įgaliojimus tol, kol Teisėjų taryba priims sprendimą. Prezidentės teigimu, bylų negali nagrinėti teisėjas, dėl kurio pradėta atleidimo iš pareigų procedūra.

Nuo kadencijos pradžios prezidentė jau yra atleidusi 14 teisėjo vardą pažeminusių asmenų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.