D.Grybauskaitės kolekcijoje - antras juodasis diržas

Su darbo vizitu į Pietų Korėją išvykusiai Lietuvos prezidentei Daliai Grybauskaitei Pasaulio tekvondo federacijos prezidentas dr. Chungwon Choue įteikė tekvondo 9-ojo dano juodąjį garbės diržą, diplomą ir aprangą.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 18, 2014, 12:57 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 4:15 AM

Tekvondo  federacijos prezidentas pabrėžė, jog juodasis garbės diržas yra išskirtinės pagarbos ženklas šalies vadovei, juo įvertinamas indėlis kuriant geresnį ir taikingesnį pasaulį.

Prezidentė D.Grybauskaitė ir pati yra įgijusi Rytų kovos menų pirmojo dano juodąjį diržą 1999 m. JAV Rytų kovos menų akademijoje. Tuomet prezidentė dirbo Lietuvos ambasadoje Vašingtone.

„Rytų kovos menai yra gyvenimo filosofija, ugdanti atsakomybę, tvirtą valią, pagarbą žmogui ir savo priešininkui, moko drąsos, vidinės disciplinos ir susitelkimo. Šios savybės yra svarbios ir politikoje, ir kasdieniame gyvenime“, – sakė prezidentė.

Olimpine sporto šaka pripažintas tekvondo yra tradicinis korėjiečių kovos menas, pagrįstas disciplina, dvasios stiprinimu bei kūno ir proto lavinimu. Šio kovos meno tikslas – sustabdyti agresiją ir prisidėti prie geresnio pasaulio kūrimo.

Tekvondo  garbės diržus yra gavę Jungtinių Amerikos Valstijų prezidentas Barackas Obama, Jungtinių Tautų generalinis sekretorius Ban Ki-moonas, buvęs Korėjos prezidentas Lee Myung-bakas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.