V.Uspaskichas: „D.Grybauskaitė yra veikiama, ji - nelaisva“

Darbo partijos įkūrėjas Viktoras Uspaskichas teigia, kad prezidentės Dalios Grybauskaitės pareiškimas apie galimus šios partijos ryšius su Rusija – priešrinkiminiai pletkai, kuriais eskaluojama nesantaika valstybėje.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 6, 2014, 6:07 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 3:51 PM

„Tokių pletkų jau senai buvo ir dar bus. Todėl, kad tikrai tai yra sindikatas D.Grybauskaitės ir konservatorių. Jie nemobilizuos savo rinkėjų, jei neras priešų. Rinkimai dabar, tai tas ir vyksta“, – ketvirtadienį „Lietuvos ryto“ televizijos laidoje „Lietuva tiesiogiai“ sakė V.Uspaskichas.

Jo teigimu, į prezidentės kaltinimus turi būti skubiai sureaguota, o jei paaiškės, kad tai tiesa – partijos nariai privalo būti skubiai atšaukti iš užimamų postų. Kitu atveju pletkų skleidėja turi atsakyti už žodžius ir už šmeižtą. 

„Čia reikia žiūrėti ne kaip į dviejų moteriškių ginčą, turgus ar kaip pavadinsi – nesvarbu. Reikia žiūrėti kaip į rimtą pavojų valstybei. Nes apkaltintas antras pagal Konstituciją žmogus valstybėje, turintis įtaką kitos, priešingos valstybės. Turi būti greit sureaguota“, – sakė parlamentaras.

V.Uspaskichas piktinosi, kad artėjant rinkimams prezidentė eskaluoja tautinę nesantaiką ir kaltino ją naudojant juodąsias technologijas: „Tai kalba ne valytoja prezidentūros, tai kalba šalies prezidentė. Ir jei prezidentė užsiiminėja pletkais, tai ar ji verta tokio posto?“

„Manau, D.Grybauskaitė yra veikiama, ji yra nelaisva. Sakyti tokį pletką iš prezidentės lūpų – turi būti arba visiškai nusileidęs, arba prispaustas. Kaip sako pats V.Landsbergis, kas gali paneigti, kad prezidentė šiandien mūsų nelaisva savo sprendimuose, kalbose ir veiksmuose?“, – retoriškai klausė jis.

Paklaustas apie savo keliones į Rusiją ir ryšius su šios šalies valdžios atstovais, V.Uspaskichas kartojo į savo gimtinę nuolat grįžtantis dėl asmeninių priežasčių – susitikti su broliais, giminėmis.

Primename, kad vakar D.Grybauskaitė, apsilankiusi Zoknių karinių oro pajėgų aviacijos bazėje, pareiškė turinti žinių, jog valdančiosios Darbo partijos vadovams įtaką gali daryti Rusijos vadovybė, todėl partijos atstovai nebus kviečiami į pasitarimus dėl šalies gynybos klausimų.

„Kai sprendžiami Lietuvos, taip pat ir NATO apginamumo klausimai, Darbo partijos kandidatų ir ypač vadovų kviesti negalėsiu. Turime žinių, kad šios partijos vadovai gali būti įtakojami Kremliaus, – sakė prezidentė žurnalistams. – Todėl aiškiai noriu pareikšti Lietuvos žmonėms, kad Lietuvos ir NATO šalių gynyba nebus šios partijos interesų rate.“

Dėl Rusijos agresijos Kryme prezidentė pirmadienį sukvietė pasitarimą, į kurį pakvietė visus Valstybės gynimo tarnybos narius, išskyrus Seimo pirmininkę, Darbo partijos vadovę L.Graužinienę. Į pasitarimą nebuvo pakviestas ir Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas „darbietis“ Artūras Paulauskas, nors Užsienio reikalų bei Europos reikalų komitetų vadovai, kai kurie Seimo vicepirmininkai dalyvavo.

Premjeras A.Butkevičius teigia, kad tokie pareiškimai pasitikėjimo valstybe nepriduoda, o taip pat pažymi, kad informaciją apie galimą Kremliaus įtaką „darbiečiams“ turėtų būti žinoma šalies vadovams.

Seimo pirmininkė, Darbo partijos vadovė L.Graužinienė pareiškė, kad prezidentei nepaneigus savo žodžių Seime bus inicijuojama komisija. „D.Grybauskaitė turi pateikti faktus, pagrindžiančius jos žodžius apie valdančiąją Darbo partiją, priešingu atveju ji turės juos paneigti ir atsiprašyti. Jeigu tai neįvyks, Seime bus inicijuojama komisija dėl prezidentės įgaliojimų viršijimo“, – sakė ji.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: kodėl G. Nausėda dar nelaimėjo?