Prezidentė ragina stiprinti nacionalinį transliuotoją

Prezidentė Dalia Grybauskaitė

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Mar 31, 2014, 5:41 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 11:48 PM

Su Lietuvos nacionalinio radijo ir televizijos vadovais pirmadienį susitikusi šalies vadovė ragino „neleisti klaidinti visuomenės ir žeminti valstybės“, po susitikimo žurnalistams sakė prezidentės patarėja Daiva Ulbinaitė.

„Šiandieninių grėsmių akivaizdoje šalies vadovė pabrėžia, kad būtina stiprinti nacionalinį transliuotoją ir užtikrinti kokybišką visuomenės informavimą“, - sakė D.Ulbinaitė.

Pasak patarėjos, Lietuva pastaruoju metu patiria atvirą informacinį karą.

„Nuolatinė dezinformacija, provokacijos, priešiška propaganda tapo grėsme valstybės saugumui. Prezidentė pabrėžia, kad melagintų pranešimų gausa, interesų grupių iškreiptos žinios, patikimų faktų stoka klaidina ir priešina visuomenę, primeta svetimus sprendimus ir kelia grėsmę ir šalies raidai, ir demokratijai šalyje“, - aiškino ji.

Pasak LRT generalinio direktoriaus Audriaus Siaurusevičiaus, susikimas vyko abiejų pusių iniciatyva. Jis džiaugėsi politiniu palaikymu.

„Čia ką tik buvo paminėta, kad prezidentė supranta, kad reikia mums užtikrinti deramą finansavimą tam, kad galėtume vykdyti savo pareigas (...). Jeigu jūs taip įsivaizduojate, kad vyksta mainai, tai taip nevyksta - prezidentė pareiškė poziciją ir tai yra svarbu. Prezidentė nedalina pinigų“, - kalbėjo A.Siaurusevičius.

Jo teigimu, labiausiai numatoma stiprinti informacines laidas lietuvių kalba.

„Yra esminis stiprinimas informacinių laidų lietuvių kalba“, - sakė jis.

Paklaustas, ar galima tikėtis daugiau informacijos užsienio kalbomis, A.Siaurusevičius sakė, kad „tai gali būti vienas iš svarstomų objektų“.

Pasak A.Siaurusevičaus, LRT šalies saugumui svarbus ne tik dėl išorinių grėsmių.

„Jeigu kalbėtume apie nacionalinį transliuotoją kaip nacionalinio saugumo sudėtinę dalį, tai čia nereikia ir išorės grėsmių, nes vidinių grėsmių akivaizdoje jo svarba yra ypatinga - kalbant apie stichines nelaimes, įvairias avarijas ir taip toliau“, - dėstė LRT generalinis direktorius.

„Iš tiesų kad Lietuvos Respublikoje per visą mūsų dvidešimtmetį, sakykime, trūko valstybinio požiūrio į mūsų bendrai viešą erdvę - kas joje ką veikia, kas ką transliuoja - tai čia gali visi sutikti, kad taip yra“, - kalbėjo jis.

Nuo kitų metų LRT turėtų nelikti reklamos. Seime tebesvarstoma, kaip turėtų būti apskaičiuojama iš gyventojų pajamų mokesčio ir akcizų LRT skiriama biudžeto dalis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.