Po viešnagės prezidentūroje - J.Neverovičiaus pažadai stiprintis

***

J.Neverovičius pirmadienį susitiko su prezidente.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
J.Neverovičius pirmadienį susitiko su prezidente.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Jun 9, 2014, 1:26 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 1:19 AM

„Ministerija ir mano komanda visada yra pasiruošusi stiprinti savo gebėjimus, stiprinti kompetencijas, tai, kai ateis tam tinkamas laikas, įvertinsime visas aplinkybes ir priimsime sprendimus, kurie įgalintų mus dar geriau dirbti“, - pirmadienį žurnalistams po susitikimo su šalies prezidente Dalia Grybauskaite sakė J.Neverovičius, paklaustas, ar susitikime aptarė galimybę nušalinti kurią nors iš viceministrių.

Paklaustas, ar Darbo parija sutiktų keisti savo deleguotą viceministrę Žydrūnę Juodkienę, J.Neverovičius toliau kartojo, kad ketinama stiprinti komandą.

„Aš tikrai nenorėčiau diskutuoti konkrečių atvejų, konkrečių pavyzdžių, galiu tik deklaruoti, kad iš mano pusės gali būti tik toks matymas, kad sustiprinsime savo komandą“, - sakė J.Neverovičius.

Anot jo, apie komandos keitimą bus svarstoma tada, kai prezidentė apsispręs dėl Vyriausybės.

„Kai ateis laikas, kai žinosime, kad liekame dirbti, kai žinosime galutinius sprendimus dėl Vyriausybės, bus laikas įvertinti ir komandos stiprumą, gebėjimus“, - sakė ministras.

Prezidentės patarėjas energetikos klausimais Nerijus Rasburskis sakė, kad susitikime buvo įvardyti „tam tikri“ ministerijos darbuotojai ir išsakyta nuomonė apie juos, tačiau ministras esą turi pats priimti sprendimą: „Nenorėčiau įvardyti“.

Energetikos viceministrės Ž.Juodkienės, kurią delegavo Darbo partija ir kuri yra dirbusi su „Icor“ susijusiose bendrovėse „Vilniaus energija“ ir „Litesko“, ne kartą netiesiogiai kritikavo šalies prezidentė.

Pats J.Neverovičius yra kritikavęs tvarką, kai valdančiosios partijos siūlo viceministrus. Jis yra užsiminęs, kad tuo atveju, jei po naujai išrinkto šalies vadovo priesaikos ir Ministrų kabineto peržiūros liks vadovauti ministerijai, į komandą jis nekvies R.Cytackos.

Premjeras Algirdas Butkevičius ne kartą priekaištavo J.Neverovičiui dėl Lietuvos lenkų rinkimų akcijos deleguotos viceministrės Renatos Cytackos elgesio - ji išgarsėjo, kai prezidentę išvadino melage, ant savo namo Šalčininkų rajone nekėlė valstybinės vėliavos per dvi iš eilės Lietuvos šventes, tačiau iškėlė Lenkijos vėliavą per kaimyninės šalies valstybinę šventę.

***

Ką Lietuva paaukojo vardan penktadaliu pigesnių dujų? Pokalbis su energetikos ministru Jaroslavu Neverovičiumi „Lietuvos ryto" televizijos laidoje „Lietuva tiesiogiai" 17 val. 20 min.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.