Loreta Graužinienė vėl piktinasi prezidentės darbo metodais

Seimo pirmininkė ir Darbo partijos vadovė L.Graužinienė neigia kalbas, kad ji iškasė naują karo kirvį prezidentei Daliai Grybauskaitei, kuri reikalauja pakeisti kai kuriuos tariamai neskaidrius Darbo partijos viceministrus. Tačiau kritika prezidentės atžvilgiu iš L.Graužinienės lūpų pilasi kaip srauni upė. 

Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Čerkauskas

Jun 11, 2014, 9:12 AM, atnaujinta Feb 12, 2018, 11:50 PM

L.Graužinienė pasipiktino dėl metodų, kuriuos D.Grybauskaitė pasirinko norėdama iš postų iškrapštyti jai neįtinkančius viceministrus. Prezidentė prieš savaitę pareiškė jau rengianti juodąjį sąrašą žmonių, kurie turėtų netekti darbo atnaujinus Vyriausybę po antrosios D.Grybauskaitės priesaikos, nes ant jų esą krinta šešėlis.  

Tačiau Seimo vadovė sako, kad tokie metodai primena šantažą. Ji suprato, jog tais atvejais, kai ministrai neatleis D.Grybauskaitei neįtinkančių viceministrų, darbo neteks ir patys ministrai.

„Prezidentė pareiškė pretenzijas kai kuriems viceministrams. Tik pareiškimo forma turėtų būti šiek tiek kitokia. Mes, partijų pirmininkai ir ministrai, turbūt priimtumėme sprendimus, jeigu būtų pasakyta, kad žmogui neužtenka kompetencijos ar jis netinkamai atlieka savo pareigas. O jei tikrai yra problemų ir STT turi atitinkamos medžiagos, tai mūsų įstatymuose yra parašyta, kas kaip turi elgtis.

Vakar buvo pasakyta: „Jeigu jūs atliksite tai, tai bus taip.“ Kas čia? Ar ne šantažas? Tai iš esmės aš ir įvardinau. Jei yra kokia nors informacija, mes tikrai už skaidrumą, aš visada už skaidrumą, veiksmai bus labai greitai priimti, jei yra pagrįsti įtarimai dėl neskaidrumo. Tiesiog reikia kalbėtis kitaip, o ne per žiniasklaidą“, – trečiadienį kalbėdama Žinių radijuje piktinosi L.Graužinienė

Laidos vedėjui priminus, kad galbūt prezidentė turi kitokį bendravimo stilių, L.Graužinienė tęsė kritiką.

„Jeigu kalba eina apie pažymas iš struktūrų, tai yra iš STT, reikia kalbėti apie faktus. Mūsų įstatymuose parašyta, kaip turi elgtis struktūros, tiek politikai, esantys vienoje ar kitoje pozicijoje. Jei nėra tokių faktų, tai pokalbis turi būti visiškai kitoks. Ne per prezidentę STT turi išeiti, pateikti sąrašą ir pasakyti, kad jūs esate neskaidrūs. Keistai atrodo“, – aiškino Seimo vadovė.

Ji žada taip pat susitikti su STT vadovu ir paklausti, kuo Darbo partijos deleguoti viceministrai yra įtariami.

„Nes yra mestas šešėlis viešai ant žmonių. Kaip atrodysime mes, jei tai yra netiesa. Tai yra visiškai kitokios kalbėjimo formos. Aš noriu pasakyti, kad rinkimai baigėsi, mes turime visi pradėti normaliai dirbti ir neužsiiminėti vieni kitų šantažavimu, ypač  viešojoje erdvėje. Situacija yra gana įtempta, geopolitinė ir taip toliau. Norisi valstybės žmonėms dirbti ramiai ir pirmiausia dirbti jiems, o ne tarpusavyje stumdytis viešojoje erdvėje“, – kalbėjo L.Graužinienė. Ji primena, kad STT, jei ji mato problemą, turi pareikšti įtarimus neskaidriems politikams, o ne nešioti pažymas prezidentei.

„Ji viešai įvardija, kad jeigu mes, ministrai, neatleisite šitų viceministrų, klausimas bus dėl mūsų. Jeigu mūsų neatitrauks kaip ministrų, tokiu atveju įsijungs teisėsaugos institucijos. Kaip taip galima pasakyti normalioje teisinėje valstybėje“, – piktinosi Seimo vadovė.

Penktadienį premjeras Algirdas Butkevičius pareiškė, kad STT neturi jokių priekaištų ministrams, tačiau kai kurie viceministrai tikrai keisis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.