Juodasis sąrašas – kriminalinės žvalgybos informacija

Pasak prezidentės, šiame sąraše, be kitų, yra ir finansų bei aplinkos viceministrai.

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Jun 12, 2014, 4:22 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 10:18 PM

„Seimo pirmininkei buvo paaiškinta, jog iš tikrųjų buvo pateikta tam tikra kriminalinės žvalgybos informacija, remiantis Kriminalinės žvalgybos įstatymo 19 straipsniu“, – po susitikimo su L.Graužiniene ketvirtadienį žurnalistams sakė S.Urbanavičius.

„To įstatymo pagrindu buvo pateikta tam tikra kriminalinės žvalgybos informacija, ir mes aptarėme su Seimo pirmininke šitą kausimą“, – į klausimą, ar sąrašą pateikė ir parlamento vadovei, atsakė S.Urbanavičius.

STT vadovas tvirtino, jog informaciją apie viceministrus pateikė tik prezidentei Daliai Grybauskaitei ir premjerui Algirdui Butkevičiui todėl, „kad jie dalyvauja formuojant Vyriausybę šiame etape“.

Klausiamas, kodėl dėl sąraše minimų viceministrų nepradėti ikiteisminiai tyrimai, S.Urbanavičius atsakė: „Todėl, kad buvo pateikta kriminalinės žvalgybos informacija.“

Seimo pirmininkė L.Graužinienė po susitikimo žurnalistams sakė, kad tai buvęs dalykinis dviejų įstaigų vadovų susitikimas, ji taip pat tvirtino neprašiusi pateikti anksčiau prezidentei ir premjerui adresuotos informacijos.

„Aš jokios trokštamos informacijos neprašiau, mes kalbėjomės dalykiškai, kaip institucijų vadovai, apsikeitėme nuomone ir informacija“, – į klausimą, ar gavo „trokštamą informaciją“, atsakė L.Graužinienė.

Klausiama, ar Darbo partijos viceministrams yra mestas šešėlis, ji tvirtino, kad pirmiausia viceministrų darbas bus aptariamas su pačiais ministrais.

„Mes kalbėsimės su ministrais, ministrai yra atsakingi už viceministrų darbą. Pirmiausia norėsime išklausyti ministrų, jų poziciją, ir ministrai turi teisę kreiptis pagal įstatymą dėl prevencijos korupcijos atveju. Kai perskirs iš naujo viceministrus, tada bus labai aišku, ar yra kokių problemų, ar nėra“, – kalbėjo L.Graužinienė.

Įstatymas nurodo, kad kriminalinės žvalgybos informacija gali būti naudojama pateikiant informaciją apie asmenį Korupcijos prevencijos įstatymo nustatyta tvarka.

Prezidentė D.Grybauskaitė antradienį žurnalistams patvirtino, kad STT jai ir premjerui pateikė pažymą apie įtartinus viceministrus.

Pasak prezidentės, šiame sąraše, be kitų, yra ir finansų bei aplinkos viceministrai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.