A. Butkevičius po vizito Prezidentūroje: „Čia ne Šiaurės Korėja“

Valdančiųjų partijų lyderiai toliau kartoja, kad neskubės šalinti iš postų viceministrų, kurie neįtinka prezidentei Daliai Grybauskaitei. Premjeras Algirdas Butkevičius ir Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė kartoja, kad norint atleisti viceministrus būtina pateikti aiškius jų nusižengimo įstatymams nurodymus.

Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Čerkauskas

Jun 16, 2014, 2:19 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 7:48 PM

Pirmadienį šalies vadovė į Prezidentūra pasikvietė valdančiųjų partijų lyderius aptarti svarbiausius ateities darbus, tačiau prezidentei kol kas nepavyko valdančiosios koalicijos įtikinti pakeisti visus jai neįtinkančius viceministrus.

Premjeras A.Butkevičius sako, jog dalis viceministrų tikrai keisis, tačiau jis nesako, kiek galvų kris.

Vyriausybės vadovas pranešė penktadienį nurodęs ministrams patikrinti teisėsaugos institucijose visus viceministrus, kurie praėjusią savaitę buvo viešai paminėti kaip esą patekę į D.Grybauskaitės sudarytą juodąjį sąrašą.

„Aš domėjausi dėl ministrų ir viceministrų. Informacija man buvo pateikta kaip ministrui pirmininkui. Po to, kai gavau šią informaciją, pasakiau ministrams, kad jie turi pasidomėti dėl savo viceministrų tolesnio darbo. Niekas negali naudoti jokios prievartos – turime vadovautis įstatymais“, – sakė premjeras.

Paklaustas, ar prezidentė leido suprasti, kad tuo atveju, jei ministrai nuspręs pasilikti jai nepatinkančius savo pavaduotojus, grėsmė iškils ir patiems ministrams, A.Butkevičius atsakė: „Čia ne Šiaurės Korėja. Čia yra teisinė demokratinė valstybė.  Mes turime laikytis įstatymų ir tvarkos, kuri galioja visiems Lietuvos piliečiams.“

A.Butkevičius sako nežinąs, kiek iš viso bus pakeista viceministrų. Tai paaiškės, kai premjeras susitiks su kiekvienu ministru individualiai, išklausys ministrų nuomonę apie jų pavaduotojus, jų kompetenciją.

Kol kas neaišku, kas pakeis į Briuselį išvažiuojančius aplinkos ministrą Valentiną Mazuronį ir sveikatos apsaugos ministrą Vytenį Andriukaitį. Partija „Tvarka ir teisingumas“ pateikė daugiau kandidatų į aplinkos ministrus, tačiau premjeras jų pavardžių neįvardijo.

Daugiau ministrų, pasak A.Butkevičiaus, Vyriausybėje nesikeis.

Seimo pirmininkė L.Graužinienė pirmadienį negalėjo pasakyti, ar daugiau Darbo partijos deleguotų viceministrų paseks šiandien skubiai atsistatydinusio žemės ūkio viceministro Ryčio Šatkausko pavyzdžiu. Esą tai yra pačių viceministrų ir ministrų reikalas.  

„Kiekvieno žmogaus asmeninis reikalas apsispręsti. Sveiku R.Šatkauską, kuris priėmė tokį sprendimą, manau, kad jis garbingai apgins savo vardą ir galės kitą kartą toliau eiti vienas ar kitas pareigas“, – sakė Seimo vadovė.

Atsistatydinęs viceministras tikisi įrodyti, kad įtarimai dėl neskaidraus darbo jam mesti nepagrįstai. Šis viceministras buvo patekęs į D.Grybauskaitės su STT pagalba sudarytą juodąjį sąrašą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.