Teismas nusprendė, kiek eurų V. Antonovas turi grąžinti „Snorui“

Šiuo metu „Snoro“ bankas yra likviduojamas.

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Jun 20, 2014, 7:10 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 3:31 PM

Vilniaus apygardos teismas ketvirtadienį patenkino „Snoro“ prašymą priteisti iš V.Antonovo šeimos 5,858 mln. eurų (20,225 mln. litų), BNS patvirtino V.Antonovo advokatė Aušra Ižičkienė.

„Teismas banko ieškinį tenkino visiškai ir priteisė prašomas sumas - 4,701 mln. eurų negrąžintos paskolos, 115,8 tūkst. eurų nesumokėtų palūkanų ir 1,041 mln. eurų delspinigių“, - BNS sakė A.Ižičkienė.

Anot jos, V.Antonovui bei jo šeimos nariams Aleksandrui Antonovui, Tatjanai Antonovai ir Olgai Jampolskajai paskola suteikta 2010 metais, o jos grąžinimas buvo nutrauktas iš karto po „Snoro“ nacionalizavimo 2011-ųjų lapkritį.

A.Ižičkienės teigimu, kadangi šiuo metu V.Antonovo turtas yra areštuotas, „Snoras“ realių galimybių atgauti lėšas neturi.

„Mes banko teisme prašėme palaukti, kol bus atlaisvintas turtas ir jie patys tuos pinigus grąžins, tačiau banko atstovai pasakė, kad jiems reikia sprendimo, o pinigų nereikia“, - teigė A.Ižičkienė.

Tuo tarpu „Snorui“ atstovaujantis advokatas Žygimantas Pacevičius tvirtino, jog teismo sprendimas leis iš V.Antonovo išieškoti priteistas lėšas ir bankas imsis veiksmų tai padaryti.

„Tai yra netiesa – neteigėme, jog bankui pinigų nereikia. Priteistos skolos išieškojimas yra kitas žingsnis po to, kai teismas priteisia grąžintiną sumą. Priteistą skolą išieško antstoliai, kurie veikia remdamiesi galiojančiais teisės aktais, kurie numato atvejus, kaip išieškoti skolas, kai skolininko atžvilgiu yra pritaikytas areštas“, - BNS sakė Ž.Pacevičius.

Anot jo, civilinėse bylose kito asmens naudai pritaikytas areštas netrukdo išieškoti iš areštuoto turto. Be to, yra galimybių esant tam tikroms sąlygoms išieškoti ir iš turto, kuris areštuotas baudžiamojo proceso įstatymo nustatyta tvarka, galiausiai išieškojimas gali būti vykdomas ir iš skolininkams priklausančio neareštuoto turto, taip pat ir iš esančio už Lietuvos ribų.

„Atkreiptinas dėmesys, kad už šios skolos grąžinimą pagal teismo sprendimą yra bendrai atsakingi V.Antonovas ir trys jo artimieji. Bankas sieks, kad realūs pinigai, kuriuos kartu su šeimos nariais yra skolingas V.Antonovas, būtų sugrąžinti į banką ir galėtų būti paskirstyti banko kreditoriams“, - tvirtino Ž.Pacevičius.

Teismo sprendimas gali būti skundžiamas aukštesnės instancijos teismui, tačiau V.Antonovo advokatė skeptiškai vertino tokią galimybę.

„Snoras“ nacionalizuotas 2011 metų lapkričio 16-ąją, tų pačių metų gruodžio 7-ąją jam iškelta bankroto byla. 2011 metų lapkritį V.Antonovas su kitu buvusiu banko didžiausiu akcininku ir jo prezidentu Raimondu Baranausku ir išvyko į Londoną - jie kaltinami iššvaistę apie 2 mlrd. litų ir šiuo metu bylinėjasi dėl ekstradicijos į Lietuvą.

Šiuo metu „Snoro“ bankas yra likviduojamas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: kokių klausimų vengia prezidentas G. Nausėda?