Po Rokiškį važinėjo vairuotojas su maišu ant galvos

Šeštadienį, maždaug vidurdienį kai kurie Rokiškyje važiuojantys vairuotojai trynėsi akis, negalėdami patikėti tuo, ką mato: po miestą važinėjo automobilis „Opel“, prie kurio vairo sėdėjo vairuotojas su juodu maišu ant galvos. Taip savo sugebėjimus nusprendė pademonstruoti iš Rokiškio rajono kilęs 21 metų iliuzionistas Edgaras Mažeika.

Daugiau nuotraukų (1)

Rasa Stundžienė

Jun 29, 2014, 10:58 AM, atnaujinta Feb 12, 2018, 9:53 AM

Savo pasirodymą E.Mažeika pradėjo atsitiktinių Rokiškio centre sutiktų praeivių prašydamas patikrinti, ar juodas akių raištis ir maišas iš tiesų nepraleidžia saulės šviesos, ar pro juos nieko nesimato. Rokiškėnai geranoriškai sutiko patikrinti. „Tamsu, nes plikės neįdegčiau“, - pajuokavo vienas iš sutikusių pagelbėti jaunajam iliuzionistui praeivių.

Vėliau E.Mažeika surado savanorį, sutikusį visą kelią stebėti, kaip jis vairuos nematydamas kelio. Juo sutiko pabūti rokiškėnas Rimvydas Indriūnas. Centrinėje Rokiškio Nepriklausomybės aikštėje užsidėjęs juodą akių raištį ir užsimovęs juodą maišą iliuzionistas R.Indriūno buvo palydėtas iki savo automobilio ir pradėjo ekstremalią kelionę. Kartu su juo važiavo R.Indriūnas ir dvi jo kelionę nutarusios įamžinti žurnalistės.

E.Mažeika savanorio paprašė pasakyti maršrutą, kuriuo jam važiuoti. R.Indriūnas iš pradžių paprašė važiuoti prie „Senukų“ prekybos centro, vėliau – prie „Moki veži“, po to – į Rokiškio geležinkelio stotį. Galiausiai vyriškis iliuzionistui nurodė baigti kelionę ten pat, kur ir pradėjo – Nepriklausomybės aikštėje.

Iš viso su neperregimu raiščiu ir juodu maišu ant galvos iliuzionistas įveikė 12,6 km atstumą judriomis Rokiškio gatvėmis. Jo kelionė užtruko apie 20 min. Vaikinas kartais greičiau, kartaus lėčiau važiavo įvairiomis Rokiškio gatvėmis, saugiai įveikdamas pasitaikiusias kliūtis. Beje, netoli Geležinkelio stoties ne dėl savo kaltės jis vos nepakliuvo į avariją. Avarinę situaciją sukėlė priešais ta pačia kryptimi važiavusi vairuotoja, sumaniusi staiga sustoti vos pravažiavusi sankryžą. E.Mažeikai teko staiga stabdyti ir sukti vairą į kairę.

„Buvo smagu“, - pasidžiaugė po kelionės iš automobilio išlipęs savanoris R.Indriūnas. Patenkintas pavykusiu triuku buvo ir iliuzionistas E.Mažeika. Jis pasidžiaugė, kad nuvažiavo didesnį atstumą, nei maždaug prieš dešimtmetį analogišką triuką atlikęs DiArchy magijos teatro narys Arvydas Gaičiūnas.

Nežiūrint jauno amžiaus, E.Mažeika – patyręs iliuzionistas. Iš Obelių (Rokiškio r.) kilęs vaikinas magijos ir iliuzijų pasauliu susidomėjo būdamas pirmokas, kai švenčiant Naujuosius per televizorių pamatė garsiausių pasaulio magų pasirodymų šou.

Ėmęs savarankiškai mokytis įvairių triukų, paauglys būdamas 15 metų buvo priimtas į Lietuvos iliuzionistų klubą, o dar po metų įstojo į Baltijos šalių iliuzionistų asociaciją „Amber“.

Jau tuo metu rengdamas pasirodymus kaip iliuzionistas, paauglys nebeprašė tėvų pinigų – užsidirbdavo jų pats. Ir dabar E.Mažeika rengia pasirodymus ne tik Lietuvoje, bet ir Latvijoje, iš kur kilęs jo tėvas. Įvairūs privatūs vakarėliai, vestuvės, firmų šventės – tokiomis progomis rokiškėnas iliuzionistas rengia pasirodymus, trunkančius nuo 20 min. iki 1,5 val.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.