Pavaldinius iš postų krapšto ir teisingumo ministras

Teisingumo ministras Juozas Bernatonis irgi apsisprendė dėl jam pavaldžių įstaigų vadovų likimo. Jis nutarė antrai kadencijai neskirti trijų pavaldinių.

Daugiau nuotraukų (1)

Tadas Ignatavičius

Jun 30, 2014, 11:41 AM, atnaujinta Feb 12, 2018, 9:17 AM

Pranešama, kad su postais teks atsisveikinti Centrinės hipotekos vadovui Antanui Baronui, kuris šiai įstaigai vadovauja jau nuo 2001 metų.

Taip pat dar vienai kadencijai neskirtas Valstybinio patentų biuro vadovas Rimvydas Naujokas. Jis šiai įstaigai vadovavo nuo 1991 metų. Nuo liepos postą turės palikti ir Lietuvos teismo ekspertizės centro direktorė Gabrielė Juodkaitė-Granskienė, kuri įstaigai vadovavo nuo 2004 metų. Ministro sprendimu, iš einamų pareigų taip pat trauksis penkių Valstybės garantuojamos teisinės pagalbos tarnybų direktoriai, tačiau šias tarnybas, taupant valstybės lėšas, planuojama reorganizuoti į vieną bendrą tarnybą su teritoriniais padaliniais.

Teisingumo ministerijos atstovų teigimu, artimiausiu metu bus organizuojami įstaigų vadovų konkursai. Juose turi teisę dalyvauti ir atleisti pareigūnai.  Iš dešimties Teisingumo ministerijai pavaldžių įstaigų vadovų, kurių likimą pasibaigus jų kadencijai sprendė J.Bernatonis, postus išsaugojo tik du - Europos teisės departamento direktorius Deividas Kriaučiūnas bei Valstybinės vartotojų teisių apsaugos tarnybos vadovas Feliksas Petrauskas.

Kaip buvo skelbta anksčiau, po susitikimo su šalies vadove Dalia Grybauskaite apie devynių Aplinkos ministerijai pavaldžių įstaigų vadovų atleidimą pasibaigus kadencijai pirmasis prakalbo buvęs ministras Valentinas Mazuronis. Tiesa, visiems jiems jau pasiūlytos kitos pareigos.

Su penkių pavaldžių įstaigų vadovais jau atsisveikino ir vidaus reikalų ministras Dailis Barakauskas, kelis pavaldinius atleido finansų ministras Rimantas Šadžius. Kai kurie įstaigų vadovai ministrams prašymus atleisti iš pareigų įteikė nelaukdami, kol baigsis jų kadencija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.