Iš Rusijos pareigūno lūpų - kaltinimas Lietuvai

Lietuvoje

Lietuvoje ir Lenkijoje abejojama Karaliaučiaus krašto priklausymu Rusijai, pareiškė aukšto rango Rusijos pareigūnas.<br>123rf nuotr.
Lietuvoje ir Lenkijoje abejojama Karaliaučiaus krašto priklausymu Rusijai, pareiškė aukšto rango Rusijos pareigūnas.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Interfax, BNS ir lrytas.lt inf.

Jul 3, 2014, 3:06 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 6:37 AM

„Šiandien Lenkijoje, Lietuvoje ir Ukrainoje yra politinių jėgų, kurios savo viešuose pareiškimuose abejoja teisėtu Kaliningrado srities teritorijos priklausymu Rusijai. Pavyzdžiui, Lietuvos prezidentė viename pastarojo meto interviu išreiškė nuomonę, kad Kaliningrado sritis – tai „lietuvių literatūros ir meno lopšys, bet čia priešais mus žvangina ginklu“, Lietuvos užsienio reikalų ministerijos vadovas neatmeta galimybės panaudoti prieš mus „tam tikras suvaržymo priemones“, – sakė srities vicepremjeras vidaus politikai Michailas Pliuchinas.

Lietuvos prezidentė D.Grybauskaitė metiniame pranešime kovo mėnesį sakė: „Šiandien, kai mūsų literatūros lopšyje - Karaliaučiuje prieš Lietuvą žvanginami ginklai, atgyja ir Tolminkiemio muziejuje saugomi Kristijono Donelaičio laiškai. Juose amžinai gyvas priesakas, padėjęs Lietuvai išlikti“.

M.Pliuchinas, kurį citavo spaudos tarnyba, taip pat teigė, kad į Karaliaučiaus kraštą per Lenkiją patenka Ukrainos Maidano revoliucijos dalyviai.

„Kaip mus informuoja kompetentingi organai, pastaraisiais mėnesiais pastebimas jaunų vyrų iš Ukrainos, kurie negali aiškiai paaiškinti savo atvykimo į Kaliningrado sritį tikslo, antplūdis per Lenkijos sieną. Kiek man žinoma, kai kurie jų labai neslėpė savo narystės Kijevo Maidano šimtinėse “, – sakė vicepremjeras.

Pasak M.Pliuchino, dėl šio fakto jėgos struktūroms reikia padidinti budrumą, o srities gyventojams – suaktyvinti pilietinę poziciją. „Mes pasirengę padėti pabėgėliams, bet – padėti tiems, kas pas mus atvažiuoja su gerais ketinimais“, – pažymėjo vicepremjeras.

„Saugumo regione užtikrinimo klausimai – tai tiesioginės užduotys, kurias mums visiems skiria gubernatorius. Mes turime teisingai nustatinėti visas potencialias ir jau esamas grėsmes, ir mokėti užkirsti joms kelią“, – teigė pareigūnas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.