Meras skėlė: Seimo narys užgrobė Trakų žemę!

Trakų meras Vytautas Zalieckas penktadienį surengė spaudos konferenciją, kurioje pateikė informaciją apie korupciją ir prekybos įtaka atvejį savivaldybėje. Susijaudinęs meras, kuriam yra pareikšta interpeliacija, pažėrė įdomios informacijos.

Daugiau nuotraukų (1)

Evelina Valiuškevičiūtė

Aug 1, 2014, 12:08 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 2:35 PM

„Šiandien turiu dvi naujienas. Turiu duomenų, kad Trakų savivaldybė net trejus metus už mokesčių mokėtojų pinigus mokėjo atlyginimą realiai nedirbusiam, savivaldybės durų nepravėrusiam ir net Lietuvoje tuo metu negyvenusiam asmeniui. Dabar atliekamas ikiteisminis tyrimas. Vienos partijos, inicijuojančios man interpeliaciją, narys yra kaltinimas sukčiavimu ir piktnaudžiavimu“, - sakė Trakų meras.

Veltui gaudavo algą

V.Zalieckas nenorėjo minėti pavardžių, tačiau leido suprasti, kad fiktyvius darbuotojus įdarbino Liberalų sąjūdžio Trakų skyriaus pirmininkė Nijolė Lisevičienė.

Jis pasakojo, kad trejus metus Trakų švietimo centre buvo fiktyviai įdarbinti žmonės, kurie realiai dirbo ir mokėsi užsienyje. Meras pabrėžė, kad čia kalbama apie dideles pinigų sumas.

Be to, pati N.Lisevičienė šių metų pradžioje buvo atleista iš Trakų švietimo centro direktorės pareigų.

V.Zalieckas pabrėžė, kad jam buvo vykdomas spaudimas dėl to, kad jis tylėtų. Kokiomis poveikio priemonėmis buvo daromas spaudimas, meras nepasakė. Esą jam buvo neteikiami duomenys, nors savivaldybė savo ruožtu rodė iniciatyvą bendradarbiauti.

Buvusi švietimo centro direktorė N.Lisevičienė, kuri esą ir įdarbino fiktyvų darbuotoją, piktinosi tokiu mero plepėjimu.

Ji pasakojo, kad švietimo centre tikrai yra dirbusi mergina, kuri vėliau išvažiavo mokytis į Daniją. Tuomet centro darbuotojams kilo mintis, kad mergina galėtų dirbti nuotoliniu būdu ir egzaminų sesijos metu dirbti su Danijoje esančiais lietuviais moksleiviais. 

„Pakeitėme darbo sutartį į nuolatinio darbo sutartį. Ji turėjo moksleivių sąrašą ir rūpinosi tuo, kad jie atvyktų į Lietuvą išlaikyti įskaitų, ragindavo atlikti skirtas užduotis. Nuotolinio darbo sutartis juk dar neuždrausta“, – kalbėjo N.Lisevičienė.

Ji atskleidė, kad mergina per mėnesį gaudavo 358 litus. Be to, mergina jau senokai nebedirba švietimo centre.

„Tai juokinga suma“, – piktinosi N.Lisevičienė.

Kas užgrobė Trakų parką?

Spaudos konferencijoje jis atskleidė ir tai, kad yra galimai grobstoma brangi Trakų žemė.

„Bylos įtariamieji surado savo sąjungininką. Trakų bendruomenė gali paliudyti, kaip Trakų miesto centre buvo brutaliai su buldozeriu buvo „paimtas“ parkas, kuris tapo vieno aukšto Seimo valdininko privačia nuosavybe“, – toliau skandalingą informaciją žėrė Trakų meras.

Esą minimas politikas, kuris pasisavino parką, yra Lietuvos Lenkų rinkimų akcijos (LRRA) narys, Seimo pirmininko pavaduotojas Jaroslavas Narkevičius.

„Interpeliacija yra puiki proga man ir visuomenei pamatyti kas yra kas“, - dėstė V.Zalieckas. Jis akcentavo, kad „neleis grobstyti mūsų Trakų“. Jis išskyrė ir tai, kad sklypų vertė Trakuose siekia šešiaženklius skaičius.

LRRA narys J.Narkevičius tokius Trakų mero pareiškimus vadino kliedesiais. „Aš asmeniškai jokios žemės Trakuose neturiu“, – portalui lrytas.lt tvirtino J.Narkevičius.

Gal sklypą Trakuose turi J.Narkevičiaus tėvai ar kiti giminaičiai? Seimo narys pabrėžė, kad kalbama ne apie giminaičius, o konkrečiai apie jį.

„Jeigu jis norėtų ginti viešąjį interesą, tai galėjo tai daryti jau anksčiau, o ne tuomet, kai jam buvo pareikšta interpeliacija“, – pastebėjo J.Narkevičius.

Pareikšta interpeliacija

Vos prieš keletą dienų nuskambėjo žinia, kad Trakų rajono savivaldybėje vėl norima keisti valdžią - opozicija parengė nepasitikėjimo pareiškimą meru socialdemokratu V.Zaliecku ir jo komanda.

Devyni opozicijai priklausantys politikai įteikė nepasitikėjimo pareiškimus meru, vicemeru Voitechu Vinskevičiumi, savivaldybės administracijos direktoriumi Renatu Dūdžiu ir jo pavaduotoja Vitalija Burdiene.

„Esame įsitikinę, kad meras V. Zalieckas nesugeba konsoliduoti demokratiškai išrinktų atstovų - tarybos narių bendram konstruktyviam darbui“, - rašoma nepasitikėjimo pareiškime.

Kaip BNS sakė vienas iš jo autorių liberalas Vincas Kapočius, meras kol kas nepaskyrė neeilinio tarybos posėdžio datos. Tai jis privalo padaryti per 14 dienų. Nepasitikėjimas pareikštas liepos 22 dieną.

Norint atleisti merą iš pareigų, per slaptą balsavimą už tai turi balsuoti ne mažiau kaip 13 tarybos narių. Trakų savivaldybės taryboje dirba 25 politikai.

V.Zalieckas Trakų meru išrinktas praėjusių metų sausio pabaigoje. Jis šias pareigas užėmė prieš tai nepasitikėjimą pareiškus tuometiniu meru V.Kapočiumi.

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.