S. Stripeikos veikla sudomino etikos sargus

Vyriausioji tarnybinės etikos

S.Stripeika anksčiau vadovavo Valstybės sienos apsaugos tarnybai.<br>P.Lileikio nuotr.
S.Stripeika anksčiau vadovavo Valstybės sienos apsaugos tarnybai.<br>P.Lileikio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Aug 5, 2014, 3:16 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 1:03 PM

VTEK narė Dalia Paulauskaitė BNS antradienį sakė, kad tyrimas pradėtas atsižvelgus į informaciją žiniasklaidoje. Socialdemokratas S.Stripeika, dirbdamas Teisingumo ministerijoje, be kitų sričių kuravo ir Registrų centrą.

Anot D.Paulauskaitės, sprendimas priimtas VTEK posėdyje antradienio rytą.

Registrų centro atstovas spaudai Aidas Petrošius BNS sakė, kad S.Stripeika buvo įdarbintas ne konkurso būdu, sudarius darbo sutartį.

Anot jo, į šias pareigas S.Stripeika priimtas pagal turimas žinias, o vadovaujančio žmogaus, kuris kuruotų registrų integraciją, poreikis buvo jau šių metų pradžioje.

„Kadangi per pastaruosius aštuonerius metus Registrų centro funkcijų gerokai padaugėjo - perduota tvarkyti daug įvairių informacinių sistemų ir registrų, atsirado poreikis turėti vadovaujantį asmenį, kuris betarpiškai rūpintųsi valstybės registrų ir informacinių sistemų tarpusavio integravimo problemomis“, - sakė A.Petrošius.

Jis teigė, kad dabartiniai keturi Registrų centro direktoriaus pavaduotojai turi labai plačias savo kuravimo sritis, tad funkcijų pasidalijimas nebuvo įmanomas.

Žiniasklaidoje skelbta, kad S.Stripeika buvo Specialiųjų tyrimų tarnybos sudarytame vadinamajame „juodajame sąraše“, kuriame esančius viceministrus prezidentė pareikalavo atleisti iš pareigų.

Teisingumo ministras Juozas Bernatonis, liepos pradžioje atleisdamas S. Stripeiką jo prašymu, teigė, kad „politika nėra tokia paprasta ir dėkinga veikla kaip atrodo jos neragavusiems asmenims, tačiau mūsų demokratinėje valstybėje patyrę ir kompetentingi žmonės turi galimybę pasirinkti sau priimtinesnį darbą“.

S.Stripeika, kuris anksčiau yra vadovavęs Valstybės sienos apsaugos tarnybai, Registrų centro direktoriaus pavaduotojo pareigas eina nuo liepos 14 dienos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.