Aplinkos ministras karštą popietę leido Kauno zoologijos sode

Ketvirtadienį Kaune esantis Lietuvos zoologijos sodas sulaukė aplinkos ministro Kęstučio Trečioko, viceministro Lino Jonausko ir Seimo nario, Aplinkos apsaugos komiteto nario Rimo Antano Ručio vizito. Apžiūrėjęs vienus nuo kaitros pasislėpusius, kitus saule besimėgaujančius gyvūnus, minsitras pripažino, kad augintiniams reikia patogesnių gyvenimo sąlygų.

K.Trečiokas susipažino su Zoologijos sodo gyventojais.<br>V.Jasaičio nuotr.
K.Trečiokas susipažino su Zoologijos sodo gyventojais.<br>V.Jasaičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Viktoras Jasaitis

Aug 7, 2014, 3:14 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 11:58 AM

Ministras K.Trečiokas sakė norintis apžiūrėti sodą ir dabartinę jo padėtį pamatyti gyvai. Pasivaikščiojęs ir apžiūrėjęs įvairių gyvūnų aptvarus ir gyvenimo sąlygas ministras džiaugėsi, kad parke vyksta įvairūs remonto darbai. Panūdęs iš arčiau susipažinti su sodo gyventojais, K.Trečiokas ketino iš Lietuvos zoologijos sodo direktoriaus Aurimo Didžioko  rankų paimti ir paglostyti beždionėlę, bet šioji pasišiaušė ir pas ministrą nėjo.

Svečiams iš Vilniaus nemenką įspūdį padarė tigrų sulamdytos statinės, rodančios šių džiunglių karalių jėga.

Ministras K.Trečiokas sakė, jog praėjus krizei jau galima rasti būdų, kaip padėti vargiai galą su galu suduriančiam zoologijos sodui.

„Artėja naujas finansavimo periodas iš Europos Sąjungos struktūrinių fondų. Kaunas nusipelnė investicijų šioje srityje“, – pasakojo ministras.

Paklaustas, ką pirmiausia reikėtų sutvarkyti Zoologijos sode, ministras sakė, kad pirmiausia reikėtų parengti techninę dokumentaciją.

„Deja, sodas jau yra nešiuolaikiškas. O galima daug ką padaryti: gyvūnams sąlygas pagerinti, pastatus pakeisti, parką patį sutvarkyti. Sodas turėtų būti modernesnis. Į Lietuvą atvykstančių turistų srautai yra didžiuliai, tad būtų galima daugiau jų pritraukti į sodą, bet reikia parengti tą objektą taip, kad nebūtų gėda jį rodyti“, – svarstė K.Trečiokas.

Pasivaikščiojimų po parką metu vieną iš voljerų nuo kaitros laistydami vandeniu gelbėjo ugniagesiai. Ministras džiaugėsi, kad jie atsiliepė į pagalbos šauksmą ir nuo šiol padės Zoologijos sodui per karščius.

„Mes su kolega vidaus reikalų ministru Dailiu Alfonsu Barakausku aptarėme ypatingąją padėtį Lietuvoje, dėl kurios kenčia gamta. Tikimės, kad ta vandens čiurkšlė dabar yra malonumas gyvūnams“, – apie pagalbą pasakojo ministras.

Zoologijos sodo direktorius A.Didžiokas ministrui priminė ir prieš metus vykusį paramos projektą „Pirk dramblį“, kurį abu nusprendė būtinai surengti ir šiais metais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.