Dvi Grybauskaitės apie Rusiją prabilo skirtingai

Asociacijos „Vaisiai ir daržovės“ prezidentė Laimutė Grybauskaitė mano, kad, Rusijai uždraudus žemės ūkio ir maisto produktų importą, Lietuvos daržovių ir vaisių augintojai bei eksportuotojai gali patirti didelių nuostolių. Tuo tarpu prezidentės Dalios Grybauskaitės nuomone,  žala Lietuvai bus nedidelė.

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Aug 7, 2014, 12:39 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 12:06 PM

„Tokių draudimų buvo galima tikėtis, nes pirmoji buvo Lenkija, kai jos produkcijos atsisakė Rusija, todėl mes manėme, kad logiškai ir kitoms šalims tokios sankcijos gali būti įvestos. Visi suprantame, kad ne apie kokybinius reikalavimus ar maisto saugą kalbame, tai politizuotas sprendimas“, – BNS sakė L.Grybauskaitė.

Nebus kur dėti bulvių ir morkų

Jos teigimu, sunku pasakyti, kokių nuostolių ar praradimų patirs augintojai bei eksportuotojai, tačiau aišku, kad bus iškraipyta visa rinka.

„Verslininkai visada mąsto ir planuoja, kad kažkas gali atsitikti nenumatyta. Rusija yra didelė rinka ir suvartodavo didelį kiekį vaisių, daržovių, bet dabar taip staiga atrasti vietą, kur jas padėti, nėra lengva. Nuostolių tikrai patirsime“, – kalbėjo L.Grybauskaitė.

Ji pabrėžė, kad pastaruoju metu Lietuvos ūkininkai jau buvo įsitvirtinę Rusijos rinkoje, o daugiausia jie eksportuoja bulves, morkas ir svogūnus.

Kita prezidentė ramina

Tuo tarpu šalies vadovė Dalia Grybauskaitė mano, kad Rusijos sprendimas riboti žemės ūkio ir maisto produktų importą Lietuvos ekonomikai padarys nedidelę įtaką. Savo ruožtu bus ieškoma galimybių padėti verslui, tvirtina prezidentė.

Anot šalies vadovės, Rusijos draudimai labiausiai paveiks Rusijos gyventojus.

„Įtaka mūsų ekonomikai bus nedidelė, beveik nematau jokių bankroto galimybių, tai bus daliniai pelno praradimai vienam ar kitam verslui. Labiausiai tai pajus vežėjai, visi kiti tikrai susitvarkys,  esame pasirengę ieškoti galimybių padėti verslui.

Taigi manau, kad reikia laikytis labai ramiai ir žinoti, jog artimiausiais metais tikėtis, kad mūsų kaimynas bus logiškesnis, labiau paisys tarptautinių taisyklių, neturėtume. Ir su tokia žinia reikia išmokti gyventi“, – ketvirtadienį Lietuvos radijui sakė prezidentė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.