Pasirašė įstatymo pataisas dėl ritualinio gyvulių skerdimo

Prezidentė Dalia Grybauskaitė šią

Įstatymo rėmėjai teigia, kad jis Lietuvos eksportuotojams galėtų atverti arabų šalių ir Izraelio rinkas.<br>D.Umbraso nuotr.
Įstatymo rėmėjai teigia, kad jis Lietuvos eksportuotojams galėtų atverti arabų šalių ir Izraelio rinkas.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Oct 2, 2014, 6:05 PM, atnaujinta Jan 28, 2018, 7:55 PM

Įstatymo rėmėjai teigia, kad jis Lietuvos eksportuotojams galėtų atverti arabų šalių ir Izraelio rinkas. Gyvūnų teisių gynėjai piktinasi pataisomis, kurios leis neapsvaigintų gyvulių skerdimą, sakydami, kad jos neetiškos ir pažeidžia Europos Sąjungos (ES) teisę.

Prezidentės atstovai BNS atsiųstame komentare nurodė, kad ritualinio gyvulių skerdimo įteisinimas leis „išplėsti Lietuvos mėsos produktų eksporto geografiją, rasti naujas rinkas ir taip padėti ne tik mėsos perdirbėjams, bet ir ūkininkams“.

Prezidentūros teigimu, Seimo priimtos Gyvūnų gerovės įstatymo pataisos neprieštarauja ES teisės normoms, o panašios nuostatos dabar yra taikomos Austrijoje, Jungtinėje Karalystėje, Prancūzijoje, Vokietijoje, Belgijoje, Kroatijoje, Estijoje, Čekijoje, Bulgarijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.