Prezidentė užsimojo nušluoti Turizmo departamento vadovybę

Penktadienį veiklą netikėtai nutraukus dar vienai keliones organizuojančiai įmonei, prezidentė Dalia Grybauskaitė teigia, kad Valstybinis turizmo departamentas (VTD) nepasimoko iš praeities klaidų, o šios įstaigos vadovų kompetencija yra abejotina.

D.Grybauskaitės teigimu, pasikartojančios istorijos verčia ją rimtai abejoti VTD pareigūnų kompetencija.<br>R.Danisevičiaus nuotr. iš archyvo
D.Grybauskaitės teigimu, pasikartojančios istorijos verčia ją rimtai abejoti VTD pareigūnų kompetencija.<br>R.Danisevičiaus nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Nov 18, 2014, 2:21 PM, atnaujinta Jan 21, 2018, 4:38 AM

Anot D.Grybauskaitės, nuo bankrotų ypač konkurencingame turizmo sektoriuje nėra apsaugota nė viena pasaulio valstybė, tačiau tokių atvejų prevencijos turi imtis kontroliuojančios institucijos, Lietuvoje – Ūkio ministerija ir VTD. Prezidentės teigimu, šios institucijos nepasimokė iš liepą įvykusio „Go Planet Travel“ bankroto, kada posto neteko VTD direktorė Raimonda Balnienė.

„Dabar turime kitus atvejus ir matome, kad Turizmo departamentas nė kiek nepakeitė požiūrio ir darbo stiliaus“, – sakė prezidentė.

D.Grybauskaitės teigimu, pasikartojančios istorijos verčia ją rimtai abejoti VTD pareigūnų kompetencija.

„Tai, ką dabar girdžiu iš laikinai pareigas einančių vadovų, verčia abejoti Turizmo departamento vadovų kompetencija. Todėl labai rimtai atkreipiu ūkio ministro (Evaldo Gusto. – ELTA) dėmesį į tai, kad Turizmo departamento vadovybė iš tikrųjų neatitinka kvalifikacinių reikalavimų ir turi būti beveik visa pakeista“, – teigė D.Grybauskaitė.

Sumaištis dėl kelionių agentūrų

„Freshtravel“ apie veiklos nutraukimą pranešė lapkričio 14 d. popietę. Didžioji dalis iš 700 tūkst. litų (apie 600 tūkst.) buvo išnaudota Madeiros saloje ir Egipte įstrigusiems turistams pargabenti į Lietuvą, todėl VTD laikinasis direktorius Juozas Raguckas pranešė, kad visiems nuostoliams kompensuoti lėšų neužteks.

Dėl neįvykusių kelionių materialinę žalą patyrė mažiausiai 2 319 žmonių, kurių dalis lėšų įšaldyta „Cherry media“ įmonės sąskaitoje. Ši bendrovė „Freshtravel“ paslaugas pardavinėjo per savo valdomus internetinius portalus „Grupinis.lt ir „Beta.lt“. „Cherry Media“ šiuo metu konsultuojasi su teisininkais dėl šių pinigų likimo.

Dėl „Freshtravel“ bankroto į teismą žada kreiptis ir Nacionalinė vartotojų konfederacija (NVK), teigianti, kad nukentėjusiems turistams turi būti grąžintos visos sumokėtos lėšos, įskaičiuojant išlaidas, kurių nepadengs draudimo bendrovės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.