Kareivinėse apsigyvenęs Seimo narys spjauna į kolegų kritiką

Vis dažniau ir garsiau savo partijos vadovybę kritikuojantis „tvarkietis“ parlamentaras Andrius Mazuronis prisišaukė bėdą – bendražygiai jį puolė skųsti dėl gausybės praleistų Seimo posėdžių. Jau kurį laiką į Seimo „Tvarkos ir teisingumo“ frakcijos posėdžius nevaikštantis A.Mazuronis pastaruoju metu retai matomas ir plenarinių posėdžių salėje.

Dalyvaujantis televizijos laidoje Seimo narys A.Mazuronis dėl to nesigaili.<br>A.Lygnugario nuotr.
Dalyvaujantis televizijos laidoje Seimo narys A.Mazuronis dėl to nesigaili.<br>A.Lygnugario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Tadas Ignatavičius („Lietuvos rytas")

Dec 1, 2014, 6:26 AM, atnaujinta Jan 20, 2018, 6:47 AM

Bet tai ėmė kliūti ne opozicijai, o saviškiams.

„Tvarkiečiai“ priekaištauja, kad Seimo posėdžius į televizijos projektą iškeitęs politikas laužo taisykles, tačiau etikos sargai į tai nekreipia dėmesio – esą kai praėjusią kadenciją parlamentarai veržėsi šokti ar dainuoti, buvo daug triukšmo.

Politikai stebisi, kad nors televizijos projekte „Tikri vyrai“ dalyvauja ir daugiau Seimo narių, toks nedrausmingas esą yra tik A.Mazuronis.

Antai kariuomenę propagavę socialdemokratas Juras Požela ir liberalas Remigijus Šimašius praleido vos po kelis posėdžius.

Bendražygis susireikšmino?

Spalį A.Mazuronis nebuvo daugiau kaip pusėje plenarinių posėdžių, o lapkritį iš dešimties dalyvavo tik keturiuose. Tiesa, tais mėnesiais parlamentaras kelioms dienoms buvo išsiųstas į komandiruotes.

Frakcijos vadovas Petras Gražulis pripažino, kad kolegai trūksta uolumo, o apie jo veiklą bandė kalbėti su ironija: „Matote, jis yra NATO generalinis sekretorius ir todėl natūralu, kad toks svarbus asmuo dažnai išvykęs į užsienį.

Neabejoju, kad visi jo praleisti posėdžiai ne be reikalo – juk dabar tokia įtempta geopolitinė padėtis.“

Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetui priklausantis A.Mazuronis praėjusią savaitę iš tiesų buvo išsiųstas į Nyderlandus, kur dalyvavo NATO asamblėjos sesijoje. Jis yra Lietuvos delegacijos šioje asamblėjoje vadovas.

Teko apsigyventi Rukloje

Pats A.Mazuronis nesigynė, kad Seimo posėdžius praleidžia ne tik dėl komandiruočių. Jis pripažino, kad ne vieną posėdį teko iškeisti į televizijos laidos filmavimus, kurie vyksta kariniame dalinyje.

Rukloje filmuojama televizijos laida „Tikri vyrai“. Ji pristatoma kaip pilietiškumą ir patriotizmą skatinantis bei Lietuvos kariuomenę populiarinantis projektas, kuriame sutiko dalyvauti keliolika žinomų visuomenės atstovų.

Visi laidos dalyviai, tarp jų ir A.Mazuronis, buvo apgyvendinti kariniame dalinyje, kur per kelias savaites jiems teko pereiti bazinį kario parengimo kursą, patirti ekstremalių situacijų. Dėl to vyrams kuriam laikui teko palikti ne tik šeimas, bet ir darbus.

Laida dar bus filmuojama ir gruodį. Todėl jos kūrėjai kreipėsi ir į Seimo valdybą, bet ji nerado formalių priežasčių projekte dalyvaujančių parlamentarų atleisti nuo tiesioginio darbo. „Bet žadėjo žiūrėti į tai atlaidžiai“, – tikino A.Mazuronis.

Frakcijos nuomonė nerūpi

Frakcijoje dėl pravaikštų kilęs šurmulys A.Mazuronio visiškai nejaudina.

Noro ją palikti jau kurį laiką neslepiantis „tvarkietis“ pareiškė, kad jam „nusispjauti, ką kalba“ kolegos: „Pavyduoliai tegul paspringsta.“

Politikas aiškino, jog R.Šimašius mažiau posėdžių už jį praleido dėl to, kad nusprendęs siekti Vilniaus mero posto turėjo pasitraukti iš projekto. O už kitus laidos dalyvius fiziškai silpnesnis J.Požela esą pats ieško menkiausios dingsties, kaip išvengti filmavimų.

„Kadangi Seimo Etikos ir procedūrų komisija faktiškai yra neveiksni, nematau prasmės į ją kreiptis, kad pateisintų mano veiklą“, – aiškino „tvarkietis“.

Įžvelgia daugiau prasmės

A.Mazuronis mano, kad kolegų pyktį kelianti jo veikla kartais yra prasmingesnė nei Seimo posėdžiai: „Geriau jau dalyvauti tokiame šou nei parlamento salėje priiminėti ne visai protingus sprendimus.

Reikėtų ir kitus Seimo narius bent trims mėnesiams išsiųsti į aktyvius mokymus kariuomenėje. Lietuvai iš to būtų daugiau naudos.“

Seimo narys prisiminė, kad anksčiau buvo kviečiamas dalyvauti įvairiuose pramoginiuose televizijos projektuose, bet atsisakė: „Ši laida – visai kas kita. Dalyvaudami joje mes siekiame jaunimui parodyti, kad mūsų kariuomenė nėra atgrasanti, o priešingai – patraukli.

Tai nėra ta vieta, kur eina tik tie, kurie niekur kitur netinka.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.