L. Graužinienė ketina teikti 2015 metų biudžetą prezidentei

Seimo pirmininkė Loreta

L.Graužinienė.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
L.Graužinienė.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Dec 5, 2014, 12:02 PM, atnaujinta Jan 19, 2018, 9:47 PM

„Aš tikrai pasirašysiu biudžetą, nes labai atsakingai žiūriu į valstybę, ir tikrai nereikia jokio sąmyšio, ypač šiomis dienomis“, – LRT radijui penktadienį sakė L.Graužinienė.

Jos teigimu, nėra patvirtinta Etikos ir procedūrų komisijos sudėtis, todėl ji esą neturi kuo pasiremti: „Pirmiausia opozicija sugriovė Etikos ir procedūrų komisijos darbą - iš jos išėjo nariai, kitų narių nepateikė. Reiškia, Seimo Etikos komisijos darbas tol, kol nebus priimtas Seimo nutarimas dėl komisijos sudėties, yra suparalyžiuotas.“

29 Seimo nariai – daugiausia konservatoriai ir liberalai – ketvirtadienį kreipėsi į Seimo pirmininkę, kad dėl šiurkščių pažeidimų priimant biudžetą, ji neperduotų dokumento pasirašyti prezidentei.

Ketvirtadienį Seimas nurodė Vyriausybei papildomai surasti beveik 90 mln. litų – daugiausia jų bus skirta kultūros darbuotojams, mokiniams ir žemdirbiams, o lėšų rasti, mažinant valstybės valdymo išlaidas ir valstybės skolos aptarnavimą. Finansų ministras Rimantas Šadžius žurnalistams sakė, kad toks sprendimas jam buvo netikėtas.

Opozicijos parlamentarai iš karto po balsavimo tikino, kad beveik 100 mln. litų išlaidos nėra konkrečiai perskirstytos ir apibrėžtos.

Lapkričio pabaigoje iš Seimo etikos ir procedūrų komisijos pasitraukė šeši opozicijos nariai, tarp jų ir komisijos vadovas. Opozicija yra pranešusi, jog neteiks naujų kandidatų, kol visa komisija nebus pertvarkyta.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.