Ką daryti, kad būtum gražus ir viskuo amžinai patenkintas

Kiekvienas vyras slapta trokšta visada, kiek panorės ilgai, po tuziną kartų per parą ir iki pat mirties dienos galėti. O moteris - visada, iki gilios senatvės skaniai, kiek ir ką tik širdis geidžia valgyti. Ir būti sultinga bei išlaki, kaip kokia pupyčių liepa. Arba kaulėta, agresyvi ir gyslota, kaip podiumu kojas kryžiuojanti rūbų kabykla - nelygu skonis.

Daugiau nuotraukų (1)

Algimantas Rusteika

Dec 9, 2014, 5:30 PM, atnaujinta Jan 19, 2018, 2:10 PM

Produktai, žadantys šių šviesiausių žmonijos svajų patenkinimą, pasmerkti populiarumui. Didžiuliams pardavimams. Šių temų nebūtų - pusė interneto portalų bankrutuotų. Ką bekalbėti apie vyrų ir moterų žurnalus.

Vyrai nedalyvauja pasaulinėje nuskriaustųjų fiestoje. Neturi savo teisių organizacijų. Jie gyvena ir dauginasi sofose. Tyliai sau sensta su bokalais prie televizorių. Todėl dėl jų nėra ko rūpintis. Jais pasirūpins pati gamta.

O moteriškąją žmonijos pusę kankina hamletiškas klausimas - valgyti ar nevalgyti? Ką čia dar suvalgyti, kad suliesėti ? Ir svarbiausias, reikalaujantis atsakymų - kodėl viskas, kas skanu, yra nesveika, o viskas, kas sveika - neskanu?

Atsakymas Nr.1 - Ekonominis (Rubrika "Sąmokslo teorijos").

Skanumą išgalvojo piktieji troliai - verslinykai. Su savo nusipirktomis barakudomis ir jaunikliais. Jie nieko daugiau neveikia, tik naktimis slaptose požeminėse laboratorijose kuria visokiausius nuodus. Maisto priedus, konservantus ir kitus E. Augina GMO, palaistydami kancerogenais. Grūda visa tai į maistą. Kad tik tie žmonės daugiau surytų. Kad skerdyklos, gamyklos ir visokios pardavyklos daugiau uždirbtų.

Valgytojams kaip reikiant sustorėjus, nupenėtųjų sąrašus parduoda grožio ir papildų industrijai. Sporto klubams, sveikatos mokykloms ir asmeniniams treneriams. Visai tai apgavikų gaujai, kuri užsiima pilvo-užpakalių begaliniais mažinimais-ir-nesumažinimais. Kad ir tie uždirbtų. Čia mūsų klientai kiek atsigauna ir sustiprėja.

Bet tik tam, kad aptingtų ir ištrokštų ko nors modifikuoto ir daug. Kad baisus konservantų ir chemikalų ilgesys nublokštų juos atgal į Skanaus Persivalgymo Klubą. Ir vėl greit išpamptų lašiniais. Uždaras ratas. Toks biologinis ciklas. Veido prakaite pelnytiems mūsų pinigėliams išsiurbti. Niekšai.

Iš to rato tik po kelių dešimtmečių išeisim. Nes išeisim iš sveikatos. Tada nupenėtų klientų sąrašus perims Sveikatos ministerija. Uždirbs vaistų gamintojai ir vaistininkai. Daktarai pluoštais varys receptus. Ir linksmai važinėsis po visokius turkiškus egiptus ir kitus karštus taškus. Aišku, už išrašytų vaistų platintojų iš mūsų išluptus, kruvinus pinigus. Kas be ko, uždirbs ir įvairiausių sanatorijų, gydyklų, vėlgi papildų (jie uždirba visada ir iš visko) bosai.

O kur dar būrėjai, žolelių ir antpilėlių darytojai ir visiems žinomos darytojos? Kur magiškų miltelių pardavėjai iš skelbimų portalų, vaikščiojantys su maišais po sporto klubus ir sveikatingumo centrus? Kuriuos gaudo ir niekaip iki galo neišgaudo nei FNTT, nei VMI? Mūsų sveikatai, pilvo ir užpakalio linijoms sutvarkyti rikiuojasi pulkai netradicinės orientacijos paramedikų. Ginkluotų horoskopais ir virgulėmis tipų. Sibiro šamanės su tamtamais. Ir kiti kraujasiurbiai, kuriuos mes labai mylime.

Viską vainikuoja pasaulinis dietų verslas. Su traktatais, kaip viskas nesveika ir viskas sveika. Dirba rimti modernybės centrai. Susirūpinę žurnalistės savo rašinėliuose kas rytą vis praneša, kad tai, kas nesveika ir kas sveika, ir vėl pasikeitė. Ir toliau keisis per dieną po kelis kartus. Čia ir stebuklingi valgymo-nevalgymo patarimai, apkaišyti gražių moteriškių torsais prieš ir po. Tekstai skanumo aukoms suvilioti, be jokio abejo, irgi labai skanūs.

Bet kada nors skonio pramonės su papildais sugaišti pagauna. Visiems davę uždirbti, padedam šaukštą. Tačiau mūsų syvus ir toliau siurbia kiti parazitai. Apninka kaip musės dar palikimo nespėjusius pasidalinti, nuo permainų vėjo susijaudinusius gimines.

Vien už mirties fakto pranešimą kokiai banditų - graborių gaujai tūlas sanitaras parneš išbadėjusiai šeimai bent 100 Lt / 28,92 euro. Prie morgo plėšikaujantys uabai nulups už balzamavimą, aprengimą ir velionio makiažą.

Tykūs seksualų susiėjimai, gedulingi pietūs ir linksmos paskutinės vakarienės - nuošalių kavinių duona kasdieninė. O štai ir kapinių viršininkas. Dalykiškai, įprastu judesiu įsibruka kišenėn traškų popieriuką su paraudusiu V. Kudirka. Už tą seniai nusižiūrėtą, širdžiai mielą vietelę po lietuvišku beržu.

Apie kiniško akmens juoduosius obeliskus, lietuviškų daugkartinio naudojimo vainikų industriją (panaudotus surenka ir ant tų pačių karkasų pina naujus, karkasas iš šiukšlyno - 5 Lt / 1,45 euro) ir lenkiškų žvakių biznį net nekalbu. Iš skanių persivalgymų sudarkytos mūsų sveikatos ir mirties dar ilgai ir sočiai pelnys visi, kas tik netingi.

Ką gi daryti?

Variantas Nr. 1 - gyventi sunkiai, katalikiškai kankinantis. Isteriškai puldinėti nuo alinančių dietų ir sporto prie skanių apsirijimų ir atgal. Duoti visiems uždirbti šioje ašarų pakalnėje. Variantas Nr. 2 - gyventi linksmai ir laimingai, nekreipiant į tuos sukčius dėmesio ir skaniai sau šlamščiant viską, kas skanu ir nesveika.

Atsakymas Nr.2 - Biologinis (Rubrika "Kulinarija visiems").

Tai, kas skanu, ne visada nesveika. O kas neskanu - nebūtinai sveika. Skanumas ir neskanumas aplamai neturi jokio loginio ryšio su sveikata.

Neskanaus tiesiog per daug sušlamšti nepajėgiam. Nes neskanus. O skanaus prisikertam be proto daug. Ne todėl, kad nesveikas. Kad skanus.

Praradome sveiką saiko jausmą. Koks nors kenksmingumas, kaip pasakytų Ekselencija, čia ne prie ko. Prie ko yra mūsų persirijimas. Pats kaltas, kaip sako man žmona. Ir kaip bus užrašyta ant mano antkapio.

Ką daryti? Variantas Nr. 1. Pirk prekę lietuvišką. Kad tie rusai žinotų. Pasigamink labai brangaus maisto. Iš pačių brangiausių produktų ir ingradi... tfū, ingridi... ne, ingredientų. Smarkiai paremsi biudžetą. Ir sumažinsi savo finansines galimybes toliau skaniai apsiryti. Valgyk mažais mažais kąsniukais. Ilgai kramtyk. Tai ir sveika bus. Ir ilgam užteks. Ir tavo taukinė siaubingai nepadidės.

Variantas Nr. 2 - valgyk neskaniai, bet kiek nori. Neskanumas - visų olialia užpakaliukų draugas. Visi tau pavydės. Būsi sveikas ir nelaimingas. Užgrauši šeimą ir artimuosius. Užtat padarysi laimingais neskanaus maisto fabrikantus. O taip pat visokių miltelių, tyrelių ir liesėjimo skysčių pardavėjus. Jie patys savo produktų nevartoja. Ir už tavo pinigus gardžiai valgys, ką tik norės.

Variantas Nr.3 - gyvenk sau linksmai ir laimingai, nekreipdamas į tuos sukčius dėmesio ir skaniai sau šlamšdamas viską, kas skanu ir nesveika.

Su saiku, aišku. Tada būsi gražus, viskuo amžinai patenkintas lietuvis. Pasiruošęs darbui ir gynybai. Žodžiu, tikras ir sveikas kaip agurkas pilietis. Ir kol nesusirgsi ar neišeisi į pensiją, sodra tave labai mylės.

Daugiau naudingų patarimų apie mitybą - naujoje lrytas.lt svetainėje Skonis

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.