A. Mazuroniui - nemalonumai dėl 12 litų skolos

Partijos „Tvarka ir teisingumas“ kongreso išvakarėse vienas didžiausių jos kritikų Andrius Mazuronis sulaukė perspėjimo, kad dėl nesumokėtų nario mokesčių gali būti iš jos pašalintas.

Kiek galiu, tiek nueinu į posėdžius“, - kaltinimus atmetė Seimo narys.<br>R.Danisevičiaus nuotr iš archyvo.
Kiek galiu, tiek nueinu į posėdžius“, - kaltinimus atmetė Seimo narys.<br>R.Danisevičiaus nuotr iš archyvo.
Daugiau nuotraukų (1)

Tadas Ignatavičius

Dec 12, 2014, 9:04 PM, atnaujinta Jan 19, 2018, 7:24 AM

Šaltinių partijoje teigimu, sostinės Naujamiesčio skyriui priklausiusio parlamentaro narystė partijoje esą jau yra sustabdyta. Formali priežastis - trejus metus A.Mazuronis nemokėjo nario mokesčio, be to, esą nedalyvavo skyriaus veikloje.

Seimo narys pripažino penktadienį sulaukęs partijos Naujamiesčio skyriaus atstovų skambučio, bet apie narystės sustabdymą jam nebuvo pranešta. „Man šiandien paskambino ir sakė, kad esu nesumokėjęs 12 litų ar daugiau, todėl jie planuoja sustabdyti mano narystę partijoje. Bet nepranešė, kad tai jau yra padaryta“, - sakė A.Mazuronis.

Politikas žadėjo skolas padengti šeštadienį vyksiančio kongreso metu. Tiesa, jis pats abejoja, kad yra skolingas už trejus metus, mat Naujamiesčio skyriuje nėra senų finansinių dokumentų. „Aš aiškinau, kad mokesčius buvau mokėjęs avansu, bet man atsakė, jog taip atsieit nebuvo galima ir traktuoja tai kaip skolą“, - aiškino buvęs Naujamiesčio skyriaus pirmininkas.

A.Mazuronis taip pat tikino, kad partijos skyriaus veikloje esą dalyvauja aktyviai ir pasisako visais klausimais. „Kiek galiu, tiek nueinu į posėdžius“, - pareiškė Seimo narys.

Tačiau A.Mazuronis sunkiai prisiminė, kada paskutinį kartą lankėsi Naujamiesčio skyriaus posėdyje. „Gal prieš kokius metus“, - svarstė parlamentaras, kuris net nežinojo, kas vadovauja skyriui.

Politikas tvirtino girdėjęs, kad naujuoju partijos Naujamiesčio skyriaus vadovu esą neseniai buvo išrinktas buvęs aktorės Astos Baukutės vyras Kęstutis Rupulevičius.

Vis dėlto kiti šio skyriaus atstovai portalui tvirtino, jog K.Rupulevičius esą yra tik vienas iš skyriaus tarybos narių. Naujamiesčio skyriaus pirmininku praėjusią savaitę buvo išrinktas Anatolijus Larianovas.

Pastarasis portalui tvirtino, kad naujoji skyriaus vadovybė mokesčių nemokančių bendražygių narystę esą nutarė stabdyti nekreipdama dėmesio į garsias pavardes ar jų garsiai reiškiamas mintis. „Narystė stabdoma vieneriems metams. Jeigu jie norės likti partijoje, galės susimokėti ir jų narystė bus atstatyta“, - aiškino naujasis skyriaus vadovas.

Jo teigimu, be A.Mazuronio, narystė skyriuje buvo sustabdyta dar 40 žmonių.

Bet A.Mazuronis portalui sakė neprisimenantis nė vieno atvejo per dešimt metų, kad iš partijos kas nors būtų šalinamas dėl nesumokėtų mokesčių. “Jeigu būsiu tas ledlaužis, kuris per dešimt metų iš partijos šalinamas dėl dvylikos litų, tebūnie“, - nenusiminė partijos vadams pastaruoju metu nuolat oponuojantis „tvarkietis“.

Bet jis mano, kad nesumokėti mokesčiai tik formalus pretekstas. A.Mazuronis įsitikinęs, kad jis nuveikia daug daugiau už bet kurį kitą partijos viršūnėms save priskiriantį bendražygį.

Neseniai vykusiame „tvarkiečių“ tarybos posėdyje partijos vedlys Rolandas Paksas pareiškė, jog kai kurie jos nariai esą pavargo kovoti su sistema ir griauna partiją iš vidaus.

Nors R.Paksas konkrečių bendražygių neįvardijo, neabejojama, kad šie žodžiai buvo taikomi dažniausiai partijos vadovybę kritikuojantiems A.Mazuroniui ir jo tėvui Valentinui Mazuroniui. „Jeigu kitos nuomonės turėjimas yra partijos griovimas iš vidaus, man su tokia logika ir su tokia filosofija yra ne pakeliui“, - paklaustas, ar pats neketina trauktis iš partijos, kurios vadovybės sprendimais vis dažniau nėra patenkintas, kongreso išvakarėse kalbėjo parlamentaras.

A.Mazuronis žada dalyvauti šeštadienį vyksiančiame partijos kongrese, kuriame bus renkamas ir partijos lyderis. Neabejojama, kad juo ir vėl bus perrinktas R.Paksas. Politikas juokavo, kad šio renginio jis nepraleistų net jeigu nebūtų kviestas, tačiau gali būti, kad suspenduotam partijos nariui nebus leidžiama dalyvauti diskusijose.

Šaltinių teigimu, kongrese planuoja dalyvauti ir europarlamentaras V.Mazuronis. Anksčiau tokių ketinimų neturėjęs buvęs ministras esą skubiai pasikeitė lėktuvo bilietą, kad suspėtų grįžti į Vilnių. Spėliojama, kad partijoje įtakingi politikai gali trenkti durimis ir toliau politikoje reikštis su prieš savaite Šiauliuose įsteigtu judėjimu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.