Sostinės gatves užtvindė šventiškai nusiteikę bėgikai

Sekmadienį sostinės gatvėse buvo galima pamatyti neįprastą vaizdą – šimtus Kalėdų senelių kostiumais pasipuošusių bėgikų. Nors šiemet per šventes spustelėjo kuklus 7-8 laipsnių šaltukas – tai jokia kliūtis šventiškai nusiteikusiems sportininkams.

Sostinės gatves užtvindė šventiški nusiteikę bėgikai.<br>M.Kulbio nuotr.
Sostinės gatves užtvindė šventiški nusiteikę bėgikai.<br>M.Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 28, 2014, 10:18 AM, atnaujinta Jan 18, 2018, 3:27 AM

Gražia tradicija tapusio Kalėdinio bėgimo dalyviai tradiciškai galėjo rinktis rinkis 3 km, 6km, 12 km arba komandinės estafetės 4x3 km distanciją. Jaunieji bėgikai varžėsi „Nykštukų bėgime“ įveikdami 500 metrų.

Sekmadienio rytą į bėgimą buvo užsiregistravę daugiau nei 1800 dalyvių tačiau organizatoriaus Dariaus Nikulio teigimu, gali būti, kad tai ne galutinis skaičius ir kiek tiksliai bėgikų dalyvauja maratone paaiškės tik pasibaigus registracijai.

Organizatorių teigimu, šis bėgimas – šventė mėgstantiems aktyvų laisvalaikį, tad jame noriai dalyvauja ir bėgikai mėgėjai.

Nors anksčiau Kalėdinio bėgimo starto ir finišo vieta būdavo „Žalgirio“ stadione, šiemet pirmą kartą dalyviai startavo ir finišavo Rotušės aikštėje.

Neatbaidė ir 30-ties laipsnių šaltis

Pirmasis bėgimas 1976 metais buvo surengtas tam, kad bėgimo entuziastai bendraminčių būryje galėtų atšvęsti Naujuosius metus. Jose dalyvavo 77 bėgikai. Dabar kasmet renginys sulaukia kelių šimtų entuziastingai nusiteikusių dalyvių, o pernai jų buvo daugiau nei tūkstantis.

Tai, kad bėgimo dalyviai pasiryžę laikytis tradicijos ir ekstremaliomis sąlygomis įrodė 1979 metų bėgimas, tuo metu spaudė 30 laipsnių šaltis. Nors dalyviams šarmojo nosys ir šalo ausys – bėgimas įvyko.

Šventinė apranga – būtina

Bėgimo metu gyvuoja tradicija bėgti vilkint Kalėdų senelio ar Snieguolės apdarais. Prieš kiek daugiau nei dešimtmetį ji gimė visai netikėtai, mat renginio organizatoriai pastebėjo, kad kai kurie lėtesni bėgikai sutrinka, kai į juos, bėgančius gatvėmis spaudžiant šaltukui, bado pirštais praeiviai.

Organizatorių teigimu, tuomet jiems buvo pasiūlyta „pasislėpti“ po Kalėdų senelio kostiumais. Praeiviai tokius bėgikus ėmė sveikinti, linkėti sėkmės ir kitaip palaikyti, todėl originali idėja prigijo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.