Prezidentės širdį vilnietis ištirpdė garaže rastais dažais

Lietuvos Respublikos prezidentė apdovanojo išradingiausiai Vasario 16-ąją šventusias bendruomenes.

A.Raščiaus namas patiko ir prezidentei.<br>Lrytas.lt fotomontažas
A.Raščiaus namas patiko ir prezidentei.<br>Lrytas.lt fotomontažas
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 24, 2015, 3:56 PM, atnaujinta Jan 12, 2018, 10:50 AM

Sveikindama šventės dalyvius prezidentė Dalia Grybauskaitė pasidžiaugė, kad  Vasario 16-osios iniciatyva svarbi ne tik Lietuvos, bet ir užsienyje gyvenantiems lietuviams.

„Sveikinu ir dar kartą dėkoju, kad mokomės džiaugtis ir švęsti, šiandien įteiksime jums tai, ko nusipelnėte“, – kalbėjo prezidentė, pradėdama šventinę ceremoniją, kurios metu prie iniciatyvos prisidėjusioms bendruomenėms buvo įteiktos Lietuvos trispalvės.

Garbės kuopos kariai šventės dalyviams pademonstravo, kaip turi būti lankstoma Lietuvos vėliava.

Trispalve tapęs namas išgarsėjo

Tarp atsiėmusių apdovanojimą buvo ir Markučių gyventojas Alfredas Raščius, kuris savo medinį namą nudažė vėliavos spalvomis.

Vyro išskirtinis būstas plačiai žinomas tapo tuomet, kai pas jį į svečius trumpam užsuko „Lietuvos ryto“ žurnalistai, kurių dėmesį patraukė netradiciškai atrodanti sodyba.

Paklaustas apie tai, kaip kilo mintis dažyti namą vėliavos spalvomis, vyriškis sakė: „Tai visiškas atsitiktinumas, nes iš naujo apkalęs namą radau nuo seno užsilikusių geltonų ir žalių dažų. Jų buvo tikrai daug, tad ėmiausi darbo. Kai liko nudažyti tik namo skliautus, toptelėjo mintis, kad reikėtų nupirkti ir raudonos spalvos dažų. Taip ir padariau“, – šypsojosi pašnekovas.

A.Raščius pasakojo, kad ne visi kaimynai į jo kūrybišką sumanymą pažvelgė pozityviai: „Šiuo metu mano ir artimos kaimynės santykiai yra gana prasti. Mano kaimynė yra rusų tautybės ir tokį mano poelgį pavadino peckiojimu. Ji sakė, kad negaliu taip elgtis, bet, pasirodo, viskas čia gerai.“

Vyras teigė, kad kai kitą kartą vėl reikės dažyti namą, būtinai išsaugos didelės trispalvės idėją, o kartu jis tikisi, kad kaimynės nuomonė taip pat pasikeis.

A.Raščius Prezidentūroje svečiuojasi ne pirmą kartą, tiesa, anksčiau vyras būdavo čia kviečiamas dėl savo sportinių laimėjimų, o tokia proga lankosi pirmą kartą.

„Apie kvietimą nežinojau, kai svečiavosi „Lietuvos rytas“, namuose buvo tik žmona. Žmona man padarė neįtikėtiną Vasario 16-osios staigmeną, pranešdama šią žinią. Vėliau kolegos parodė laikraštyje mano namo nuotraukas“, – apie netikėtą staigmeną pasakojo A.Raščius ir pridūrė, kad po šio įvykio sulaukė daug sveikinimų.

Vėliavą nusinešė vėjas

Vyras taip savo namus papuošė praėjusią vasarą, tiesa, nors jo sodyboje yra vėliavos stiebas, trispalvės vyras iki šiol neturėjo, mat ankstesnę nusinešė vėjas.

Nors A.Raščiaus troba atrodo tikrai meniškai, iš tiesų vyras gyvenime su menu mažai kuo susijęs. Jis – buvęs sportininkas, profesionalus irkluotojas, šiuo metu vyras dirba vairuotoju.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.