Džiaugiasi miestas: Žagarės aikštėje išsaugojo medžius

Pagaliau nuverstos tvoros, juosusios Žagarės (Joniškio r.) aikštę. Jos rekonstrukcija truko net 4 metus, kurią kiek trikdė ir vietos gyventojai, uoliai kovoję, kad išliktų čia augantys seni medžiai.

Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Dumalakas („Lietuvos rytas“)

Mar 5, 2015, 7:40 AM, atnaujinta Jan 11, 2018, 2:06 PM

Daug kritikos sulaukusi Žagarės miesto centrinės aikštės rekonstrukcija baigta. Tačiau darbininkai į ją dar grįš atšilus orams, kad ištaisytų trūkumus.

Rekonstrukcijos darbai turėjo būti baigti dar 2012 metų liepos 1-ąją. Pradėjus vėluoti Joniškio rajono valdžia teisinosi, kad teko keisti rangovą.

Vėliau ji rado kitą pasiteisinimą – darbai esą vėluoja dėl to, kad laiku nebuvo pristatyti granito gaminiai. Iškasinėtoje aikštėje darbai 2013-aisiais apskritai nevyko.

Vėluojant pakilo ir darbų kaina. Planuota, kad rekonstrukcija kainuos 1,018 mln. eurų, bet prireikė 1,251 mln. eurų.

Aikštėje pakloti nauji apšvietimo tinklai, pakeista 9300 kvadratinių metrų aikštės ir šaligatvių granito dangos, įrengti suolai, vėliavų stiebai, šiukšlių dėžės, gėlių klombos.

Beje, Žagarės aikštės rekonstrukcijos darbus pavėlino ir vietos gyventojai, kurie aktyviai su vietos valdžia diskutavo, kokios turi būti trinkelės, iš kokio akmens.

Kai kuriems aktyvistams aikštė pasirodė kaip plynė, todėl miesto centre buvo pastatyta dešimt medinių kryžių. Taip žagariškiai protestavo prieš aikštėje pjaunamus medžius.

Žagarės gyventojai iškovojo, kad aikštėje būtų palikti 26 čia augantys medžiai. Taip pat jie pareikalavo aplink aikštę pasodinti 15 klevų ir liepų.

Žagarės seniūnas Alvydas Urbonas pasidžiaugė, kad pagaliau po daugybės nesutarimų, protestų miesto aikštės nebedarko žemių kalnai ir statybininkų tvoros.

Jis žadėjo, kad aikštėje vyks daugybė renginių, nes 2015-aisiais Žagarė tapo kultūros sostine.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.