Rukloje – bėgimas Nepriklausomybės atkūrimo dienai paminėti

Kovo 10 dieną Rukloje (Jonavos r.) praūžė tradicinis Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dienai paminėti skirtas bėgimas, sutelkęs karius ir piliečius kartu švęsti 25-ąjį mūsų visų Nepriklausomybės gimtadienį. Lietuvos kariai drauge su sąjungininkais iš Jungtinių Amerikos Valstijų, moksleiviais ir vietos bendruomene koja kojon įveikė simbolinę 4 kilometrų distanciją aplink Ruklos miestelį, taip išreikšdami pagarbą didžiausiai šalies vertybei – Laisvei!

Rukloje tradicinis bėgimas Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dienai paminėti.<br>E.Žygaičio nuotr.
Rukloje tradicinis bėgimas Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dienai paminėti.<br>E.Žygaičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 10, 2015, 3:07 PM, atnaujinta Jan 11, 2018, 1:03 AM

Skambant patriotinei muzikai rikiuotėje bėgo 800 žmonių.

Lietuvos kariuomenės Mechanizuotosios pėstininkų brigados (MPB) „Geležinis Vilkas“ organizuotas renginys prasidėjo vieningu valstybinio himno giedojimu bendroje rikiuotėje. Bėgimo dalyvius valstybės jubiliejaus proga pasveikino MPB „Geležinis Vilkas“ vadas pulkininkas Raimundas Vaikšnoras, palinkėjęs kariams ir piliečiams būti vieningiems, petys į petį stovėti vardan Tėvynės, garsinti Lietuvos vardą kilniais siekiais ir darbais, puoselėti šalies istoriją ir branginti tai kas svarbiausia – laisvę ir nepriklausomybę!

Tradicinio bėgimo startą paskelbė bombardierių šūvis iš istorinio pabūklo.

Vienybe ir optimizmu alsuojančioje rikiuotėje drauge bėgo kariai iš Ruklos įguloje dislokuotų Brigados „Geležinis Vilkas“ štabo, pavaldžių kuopų, Lietuvos didžiojo kunigaikščio Algirdo ir Kunigaikščio Vaidoto mechanizuotųjų pėstininkų batalionų bei Generolo Romualdo Giedraičio artilerijos bataliono. Drauge su „vilkais“ bėgo Sausumos pajėgų štabo kariai, sąjungininkai iš JAV 2-ojo kavalerijos pulko 3-ojo eskadrono Žaibo kuopos, kariai iš Didžiojo Lietuvos etmono Jonušo Radvilos mokomojo pulko, Sausumos pajėgų Juozo Lukšos mokymo centro, Oro gynybos bataliono, Lietuvos šaulių sąjungos jaunieji šauliai, kadetai iš Generolo Povilo Plechavičiaus kadetų mokyklos, moksleiviai iš Ruklos, Kėdainių ir Bukonių, kiti bėgimo entuziastai.

Pasibaigus bėgimui dalyviai mėgavosi šilta arbata, bendravo ir dalijosi įspūdžiais, moksleiviai iš arti susipažino su karių naudojama ginkluote ir technika.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.