Sveikindami tautą šalies vadovai ragino didžiuotis turima laisve

Lietuva mini Nepriklausomybės atkūrimo 25-metį. Šalies vadovai, sveikindami Lietuvos žmones, kviečia didžiuotis išsipildžiusiu laisvės troškimu, suręstais valstybės demokratijos pamatais.

Lietuvos statybos darbas niekada nebus baigtas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Lietuvos statybos darbas niekada nebus baigtas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Mar 11, 2015, 8:16 AM, atnaujinta Jan 10, 2018, 11:42 PM

„Prieš 25 metus vieninga Lietuva įrodė, kad mūsų Laisvės troškimo neįmanoma nutildyti. Esame viena Lietuva. Kartu dainuojanti ir kelianti Trispalvę. Kartu sauganti brangiausią, ką turime – Lietuvą kaip savo namus. Tegul Lietuva kiekvieną iš mūsų įkvepia taikai, kūrybai ir pasididžiavimo jausmui“, – sveikindama su Kovo 11-ąją sakė šalies vadovė Dalia Grybauskaitė.

„Ketvirtį amžiaus esame savo šalies šeimininkai. Per šį dar neilgą valstybei gyvenimo laikotarpį pasiekėme visus pagrindinius tikslus – tapome Vakarų demokratinės bendruomenės ir didžiausio gynybinio aljanso nariais. Nuėjome labai toli – ne tik surentėme tvirtus demokratijos pamatus, bet ir vykdome modernios valstybės kūrimo projektus“, – savo sveikinime teigė premjeras Algirdas Butkevičius.

Tačiau, pasak Vyriausybės vadovo, Lietuvos statybos darbas niekada nebus baigtas. „Turime gyventi taip, kad kiekvieni metai sustiprintų ir įprasmintų mūsų valstybę globaliame pasaulyje, nepripažįstančiame ramybės būsenos“, – sakė jis.

Likimas lėmė įsikurti Vakarų ir Rytų pasaulių sankirtoje, teigė premjeras. Čia mes stovime valstybių, kovojančių už savo apsisprendimo laisvę, pusėje. Šiandien kaip niekada aiškiai suvokiame, kad nevalia prarasti budrumo.

„Lietuva didžiuojasi, kad čia nuo seno drauge gyvena ir savo valstybę kuria daugelis tautų. Todėl, švęsdami Nepriklausomybės atkūrimo dieną, nebūkime viršesni ar geresni už kitus, nepaisykime tų veikėjų, kurie siekia skaldyti, supykdyti tautas, menkinti mūsų valstybės vardą. Galiu užtikrinti – į tokius dalykus nežiūrėsime atlaidžiai. Tik būdami vieningi esame stiprūs Lietuvos statytojai ir gynėjai“, – pabrėžė ministras pirmininkas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.