K. Girnius iššifravo, ką reiškia V. Putino žinutė Lietuvai

Rusijos prezidento Vladimiro Putino

Sekmadienį parodytame filme apie Krymą V.Putinas pareiškė, kad Ukrainos nacionalistų koviniai būriai buvo rengiami Lietuvoje ir Lenkijoje.<br>AP nuotr. iš archyvo
Sekmadienį parodytame filme apie Krymą V.Putinas pareiškė, kad Ukrainos nacionalistų koviniai būriai buvo rengiami Lietuvoje ir Lenkijoje.<br>AP nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Mar 15, 2015, 8:21 PM, atnaujinta Jan 9, 2018, 10:18 PM

Tai politologas sakė komentuodamas Kremliaus kaltinimus, esą Lietuvoje ir Lenkijoje buvo rengiami Ukrainos nacionalistai kovotojai.

Lietuva yra kovingiausiai nusiteikusi Vakarų šalis, kaltina Rusiją terorizmu, todėl Rusija atsilygindama kalba apie lietuvių antidemokratiškus veiksmus ir perversmo organizavimą. Anksčiau būdavo panašių kaltinimų, esą Baltijos šalių snaiperiai palaikė čečėnus ir šaudė rusų karius“, – BNS sekmadienį sakė K.Girnius.

„Aš manau, kad tai daugiausia skirta daugiausia vidaus auditorijai. Vakarų Europai yra daugiau taikoma antiamerikietiška propaganda“, – pridūrė politikos ekspertas.

Sekmadienį parodytame filme apie Krymą V.Putinas pareiškė, kad Ukrainos nacionalistų koviniai būriai buvo rengiami Lietuvoje ir Lenkijoje.

„Fokusas tame, kad formaliai opoziciją (Ukrainoje) pirmiausia palaikė europiečiai, bet mes puikiai žinojome – ne tik turėjome galvoje, bet žinojome, kad tikraisiais „lėlininkais“ buvo mūsų draugai europiečiai. Tai jie padėjo parengti nacionalistus, kovinius būrius – Ukrainos vakaruose ir Lenkijoje vyko parengimas, iš dalies Lietuvoje. Kaip pasielgė mūsų partneriai? Prisidėjo prie valstybės perversmo įvykdymo“, – pareiškė V.Putinas filme „Krymas. Kelias į Tėvynę“, parodytame per TV kanalą „Rossija 1“.

Tokį patį kaltinimą Lietuvai bei Lenkijai Rusijos prezidentas išsakė ir pernai kovą per savo spaudos konferenciją. Tuomet Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius šį teiginį pavadino pagrindo neturinčiomis insinuacijos, „kuriomis siekiama pateisinti agresiją ir paskatinti neapykantą prieš lietuvius

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.