Kariškių pamalonintos prezidentės maitintojai nuščiuvo

Lietuvos karių maistas – geresnis, nei Prezidentūroje patiekiamas valgis. Tai antradienį po pietų pareiškė šalies vadovė Dalia Grybauskaitė. Kuo yra maitinama mūsų prezidentė, jei nuvykusi į kareivines prisipažįsta, kad ten jai skaniau nei S.Daukanto aikštės rūmuose?

Kuo maitinama prezidentė D.Grybauskaitė – paslaptis.<br>P. Mantauto nuotr.
Kuo maitinama prezidentė D.Grybauskaitė – paslaptis.<br>P. Mantauto nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lina Bartkutė

Mar 17, 2015, 5:07 PM, atnaujinta Jan 9, 2018, 4:55 PM

Konkursą teikti viešojo maitinimo paslaugas Prezidentūrai laimėjusi bendrovė „F and B“ nuo 2010 metų maitina D.Grybauskaitę ir jos komandą. Ši įmonė nuomoja patalpas šių rūmų pusrūsyje. Įmonei vadovauja gerai žinomas TV veidas – Giedrius Masalskis.

Tiesa, ne visų oficialių priėmimų ar vakarienių metu prezidentę ir jos svečius maitina tik šios įmonės kulinarai, mat kartais maistas renginiams užsakomas ir iš kitų maitinimo įstaigų.

Maitintoja nenori kalbėti

Už prezidentės maisto kokybę ir pristatymą atsakingos maitinimo įmonės „F and B“ darbuotoja Elvyra paklausta, ar ji rūpinasi prezidentės maitinimu labai nustebo išgirdusi šį klausimą: „Kodėl apie tai teiraujatės“, – skubėjo sužinoti Elvyra.

Moteris vėliau patvirtino, kad būtent ji yra atsakinga už D.Grybauskaitės maitinimo racioną.

Paklausta, ką mano apie prezidentės žodžius, kad karius maitina geriau nei Prezidentūroje, „F and B“ darbuotoja Elvyra tikino, kad neturi teisės komentuoti prezidentės pasakymų ir tai, ką ji valgo.

Ar tokie žodžiai nežeidžia maitinimo įmonės darbuotojų? Elvyrą nepanoro apie tai nieko atsakyti: „Viso geriausio, neturiu jokios teisės apie tai kalbėti, nes esu tik eilinis žmogus. Yra mūsų direktoriai, kurie atstovauja įmonei, skambinkite jiems“, – nukirto prezidentės maitintoja.

Apie prezidentės maitinimą buvo linkęs patylėti ir G.Masalskis.

Pradžiugino kepsnys su koše

Antradienį prezidentė lankėsi Jonavos rajone, Rukloje dislokuotame Didžiojo Lietuvos etmono Jonušo Radvilos mokomajame pulke. Šalies vadovė susitiko su baziniuose kariniuose mokymuose dalyvaujančiais kariais, lankėsi jų gyvenamosiose patalpose, medicinos punkte.

Prezidentė užsuko ir į pulko valgyklą, ragavo tą patį maistą, kurį valgo kariai. Prie bendro stalo sėdusi D.Grybauskaitė gavo standartinius dienos pietus – nemažą jautienos kepsnį su bulvių koše, pomidorais ir agurkais bei pomidorų sriubą su ryžiais.

„Išties maitina geriau nei prezidentūroje. Tikrai sakau“, – po sočių pietų žurnalistams sakė D.Grybauskaitė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.