D. Grybauskaitė: „Dėl pabėgėlių tikimės objektyvių kriterijų“

Europos Sąjungos šalims

D. Grybauskaitė: dėl pabėgėlių tikimės objektyvių kriterijų.<br>M.Kulbio nuotr.
D. Grybauskaitė: dėl pabėgėlių tikimės objektyvių kriterijų.<br>M.Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 10, 2015, 5:32 PM, atnaujinta Oct 26, 2017, 11:15 PM

„Mes labai tikimės, kad ta pati formulė bus taip pat naudojama, bet, jeigu kartais viena ar kita šalis, kadangi tai yra savanoriškumas, atsisakytų ar pateiktų mažesnius skaičius, be jokios abejonės, tikėtina, kad gali būti ir truputį pridėta“, – žurnalistams Vilniuje penktadienį sakė D.Grybauskaitė.

„Bet visgi ta formulė turėtų išlikti pagrindu, nes tai objektyviausia formulė ir nediskriminuoja nei vienos šalies“, – pridūrė ji.

Briuselis anksčiau yra siūlęs Lietuvai priimti iki 710 pabėgėlių. Šis skaičius susidarė, nes tuomet buvo atsižvelgta ir į ankstesnį pabėgėlių priėmimą šalyse narėse. Vėliau išbraukus šią nuostatą, Lietuvai tenkantis skaičius turėtų sumažėti.

Ketvirtadienį neformaliame ES vidaus reikalų ministrų susitikime Liuksemburge buvo sutarta, jog Lietuva priims 85 pabėgėlius iš trečiųjų šalių. Dėl nelegalių migrantų priėmimo iš Graikijos ir Italijos ES valstybių vidaus reikalų ministrai tarsis liepos 20 dieną.

ES sprendžia dėl 60 tūkst. pabėgėlių ir nelegalių migrantų perkėlimo: 40 tūkst. iš Italijos ir Graikijos bei 20 tūkst. iš trečiųjų šalių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.