Rusai laimėjo Žalgirio mūšį, o pirmas King Kongas buvo lietuvis

Jei ir reikalinga kokia nors reakcija į pastarųjų savaičių Kremliaus „informacinių“ ir „mokslinių“ buldogų skalijimą, tai tik parašai po laisvųjų tautinių primatologų ir antropolgų sąjūdžio atviru laišku Urbi et Orbi, kad pirmasis King Kongas buvo lietuvis.

Daugiau nuotraukų (1)

Tomas Čyvas

Jul 20, 2015, 12:53 PM, atnaujinta Oct 25, 2017, 3:45 AM

Rusijos dvaro istorikų pareiškimas, kad Žalgirio mūšį prieš kryžiuočius 1410 metais laimėjo rusai, o lietuviai ir lenkai jiems tik padėjo, sukėlė audringą reakciją internete bei išlipo į aktualijų topus. O visgi, nieko ypatingai naujo šiuo kvailoku išsišokimu nepasakyta.

Istoriškai tai absurdas, nes vadovavo mūšiui Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės ir Lenkijos monarchai, o jau ką jie surinko kautis ir mirti po savo vėliavomis, kiek tarp jų buvo slavų ar totorių legionierių – mažai kam svarbu.

Nebent nacistine psichopatija užsikrėtusiam kretinui, kuriam ir Aliaską reikia „susigrąžinti“, kadangi toks tipas „moksliškai“ sau nesunkiai įsirodo, kad pirmasis grizlis riaumojo rusiškai su maskvietišku akcentu.

Pasigirdo raginimų reikšti Kremliui notas ir imtis „atsako“. Į tokius raginimus galima atsakyti piršto pasukiojimu ties smilkiniu arba raginimu mažiau kai kuo svaigintis. Priminsiu, kad kitados Rusijos Dūma taip pasipiktino holivudiniu filmu „Armagedonas“, kad net balsavo už kažkokią rezoliuciją, tuo sukeldama tik atsainių pašaipų bangą.

Ponus buvo papiktinęs vieno personažų įvaizdis – rusų kosmonautas, pagal fabulą prabuvęs vienas kosminėje stotyje metus, atrodė keistas ir visiškai girtas. Dūmos rezoliucijos, aišku, niekam nerūpėjo ir filmo niekas neuždraudė. Tiesiog Rusija atrodė kvailai, o jų kosmonautai nepradėjo nei daugiau, nei mažiau gerti.

Paskui ta pati „dūmotojų“ Dūma (tik dūmoti ir tegali, nes yra po Kremliaus padu ir nieko realiai nesprendžia), turbūt ilgai prakaitavusi ir stenėjusi, „išdūmojo“ rezoliuciją, kuria denonsavo 1991 metų Belovežo susitarimus.

Primenu, kad tada Belovežo girioje, galbūt gerdami šampaną su ikrais, o galbūt kokybišką vietinį pilstuką su stumbriena, buvusios Sovietų Sąjungos formalių steigėjų – Rusijos, Ukrainos ir Gudijos lyderiai nutarė ją likviduoti.

Na „išdūmojo“ tie „dūmotojai“ tą denonsavimą. Ir kas? Sovietų Sąjunga nuo to neatgimė. Nebent trečiarūšio dainorėlio Gazmanovo dainuškose, dėl kurių raunasi plaukus jau mūsų Seime dūmojanti jo nuolatinė klausytoja Rasa Juknevičienė.

Apie aną rusų rezoliuciją dėl Belovežo gerai pasisakė tuometinis Čekijos prezidentas. Kadangi jis buvo žmogus ne dūmojantis, o galvojantis ir gazmanovų dainuškoms recenzijų nerašė (visai tokių, manau, nesiklausė), tai ir komentaras jo buvo mandagiai ironiškas.

Jis sakė, kad nežinotų nė ką bedaryti, jei Austrijos parlamentas paskelbtų, jog Habsburgų imperija toliau egzistuoja.

Kremliaus pasakų seneliams pastarasis pareiškimas yra tokia pat tipiška veikla, kaip šios šalies prokurorų sprendimas tirti ar teisėtai pripažinta Lietuvos valstybė, su kuria Rusija ketvirtį amžiaus palaiko diplomatinius santykius.

Jie tiria, gal net procesinius veiksmus vykdo, o Lietuva tuo metu posėdžiauja Jungtinių Tautų Saugumo taryboje. Ir, kas įdomu, Rusijos atstovas nereikalauja mūsiškio pasišalinti, kol baigsis tyrimas. O galėtų – būtų nei geriau, nei blogiau. Būtų smagu.

Kodėl pradžioje užsiminiau ir apie mūsiškius laisvuosius mokslininkus, kurie ir mūsų universitetuose tampa garbės daktarais bei eksponuoja savo „atradimus“?

Ogi todėl, kad nereikia ilgai „googlinti“, kad surastume mūsų pačių gedgaudus, rosales-statkutes ir kitokį šarlatanyną, išprakaituojantį terabaitus mistikų apie visokias protolietuvių-sarmatų imperijas, neva valdžiusias vos ne buvusios Sovietų Sąjungos dydžio teritorijas.

Apie jų neva superkultūrą ir turtus, kuriuos pavogė ir paslėpė kažkas – greičiausiai judomasonai, iliuminatai ir pan.

Ta proga, jei Lietuva nori išgarsėti pasaulyje, kaip šalis besivelianti į tokio pobūdžio diskusijas, duokime visiems šiems juokdariams ir grafomanams valstybinį užsakymą – tegul moksliškai pagrindžia, kad pirmasis King Kongas (jei kas nepamena, tai tokia peraugusi beždžionė iš holivudinio filmo) buvo lietuvis.

Tuo moksliniu pagrindu, kurį šita fantazuotojų kompanija, esant geram finansavimui, tikrai suras, bent „patrolinsime“ Holivudą. Galėsime oficialiai pareikalauti, kad būtų pastatyta filmo priešistorė, kaip kad dabar madinga, kur būtų išryškinta ši istorinė tiesa.

Šansų, kad mus pastebės ir bent pakikens, būtų žymiai daugiau, nei linksminant „rusų pasaulio“ diplomatijos šefo pono Lavrovo notomis apie Jogailos ir Vytauto Didžiojo tautybę.

Juk pono Kalantarjano (tokia tikroji Lavrovo pavardė) tautiečių net oficialioji „istorinė“ propaganda irgi „tiksliai žino“, kas buvo pirmasis krikščionis ir kokios nacionalinės virtuvės dėka išgyveno Nojaus arkos sutvėrimai. Tad gali dar kilti ir klausimų – koks buvo Žalgirio mūšyje Kremliaus dabar „globojamų“ armėnų, abchazų ir osetinų statusas? Kažkoks juk turėjo būti, ar ne?

Sudėtinga. Geriau jau jie tegul paskui rašo notas, įrodinėdami, kad su dzūkišku akcentu kalbėjęs King Kongas irgi išsigelbėjo „jų“ Nojaus arkoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl iškrėsta Darbo partijos būstinė?
Gyvai
Gyvai: komentarai apie Vilniuje kilusį gaisrą ir situacijos suvaldymą