Paaiškėjo naujų D. Grybauskaitės patarėjų pavardės

Rudenį atsinaujins prezidentės Dalios Grybauskaitės vyriausiųjų patarėjų komanda. Prezidentės vyriausiąja patarėja ekonomikos ir socialinės politikos klausimais nuo rugsėjo dirbs ambasadorė ekonomistė Lina Antanavičienė.

Prezidentė D.Grybauskaitė.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Prezidentė D.Grybauskaitė.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 23, 2015, 10:12 AM, atnaujinta Oct 24, 2017, 1:52 PM

Penkerius metus Lina Antanavičienė dirbo LR nepaprastąja ir įgaliotąja ambasadore Kinijoje. Diplomatinę tarnybą Lina Antanavičienė pradėjo 1991 m. – daug metų dirbo URM Ekonominės analizės skyriuje, Ekonominių ryšių departamente, buvo Ekonomikos departamento direktoriaus pavaduotoja.

Lina Antanavičienė yra baigusi Vilniaus universiteto Ekonomikos fakultetą. Stažavosi Kanados Dalhauzo ir Japonijos Kobės universitetuose, Taivano tarptautinio ekonominio bendradarbiavimo fonde, Helsinkio tarptautinėje verslo mokykloje ir Norvegijos užsienio reikalų ministerijoje.

Ambasadorės pareigas prie Europos Sąjungos institucijų pradėsiančią eiti vyriausiąją patarėją užsienio politikos klausimais Jovitą Neliupšienę pakeis Renaldas Vaisbrodas. Jis prezidentės komandoje užsienio patarėjų politikos grupėje dirba jau metus ir kuruoja ES klausimus, yra atsakingas už pasirengimą Europos Vadovų Tarybos susitikimams.

Prieš tai Renaldas Vaisbrodas septynerius metus dirbo Europos Parlamente vienos didžiausių frakcijų vadovo, buvusio Belgijos ministro pirmininko Guy Verhofstadto patarėju užsienio politikos klausimais. Renaldas Vaisbrodas karjerą pradėjo nevyriausybiniame sektoriuje – vadovavo didžiausiai Europos jaunimo interesams atstovaujančiai organizacijai Europos jaunimo forumui. Anksčiau dirbo užsienio reikalų sekretoriumi Lietuvos jaunimo organizacijų taryboje (LiJOT) ir buvo vienas Lietuvos moksleivių sąjungos įkūrėjų ir pirmasis jos prezidentas.

Renaldas Vaisbrodas yra įgijęs Vilniaus universiteto tarptautinės komunikacijos magistro ir politikos mokslų bakalauro laipsnį Tarptautinių santykių ir politikos mokslų institute.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.