V. Vigelio atsistatydinimas pradžiugino premjerą A. Butkevičių

Kultūros viceministro Vytauto

A.Butkevičius: „V.Vigelio atsistatydinimas liudija, kad su koalicijos partneriais galima susitarti“.<br>M.Patašiaus nuotr.iš archyvo
A.Butkevičius: „V.Vigelio atsistatydinimas liudija, kad su koalicijos partneriais galima susitarti“.<br>M.Patašiaus nuotr.iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Jul 28, 2015, 5:31 PM, atnaujinta Oct 23, 2017, 10:52 AM

„Džiaugiuosi, kad su naujuoju Darbo partijos pirmininku Valentinu Mazuroniu ir kultūros ministru Šarūnu Biručiu pavyko greitai išspręsti kilusią problemą. Tai liudija, kad su koalicijos partneriais galime rasti reikalingus sprendimus“, – antradienį sakė A.Butkevičius. Jo komentarą BNS perdavė atstovė spaudai Rita Grumadaitė.

Kultūros ministerija antradienį pranešė, kad V.Vigelis pasitraukė iš pareigų.

„Darbietis“ atsistatydino praėjus dienai po to, kai premjeras Algirdas Butkevičius nurodė Š.Biručiui per šią savaitę atleisti viceministrą, kuris buvo paskirtas į pareigas nesuderinus jo kandidatūros. Pasak Vyriausybės vadovo, jis neatitiko moralės reikalavimų.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė teigė, kad V.Vigelio paskyrimas kultūros viceministru rodo neatsakingą Darbo partijos požiūrį į kompetenciją ir skaidrumą.

Darbo partijos lyderis V.Mazuronis sakė, kad V.Vigelio sprendimą atsistatydinti lėmė nepalanki politinė diskusija ir neigiama visuomenės nuomonė

Šis politikas pateko į skandalą, kai 2011 metų galbūt neblaivus buvo Varšuvoje išlaipintas iš lėktuvo. Vyriausioji tarnybinės etikos komisija yra paskelbusi, kad jis yra supainiojęs viešuosius ir privačius interesus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.