Situaciją dėl „Vilniaus prekybos“ įvertino ir A. Butkevičius

Premjeras Algirdas Butkevičius

A. Butkevičius nedetalizavo, ar jau atliekami kokie nors konkretūs veiksmai.<br>M.Patašiaus nuotr.iš archyvo
A. Butkevičius nedetalizavo, ar jau atliekami kokie nors konkretūs veiksmai.<br>M.Patašiaus nuotr.iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2015-08-06 13:17, atnaujinta 2017-10-21 06:52

Komentuodamas prezidentės išsakytą kritiką Vyriausybei dėl galimo „VP grupės“ mokesčių slėpimo, A. Butkevičius šį klausimą adresavo buvusiam ministrų kabinetui.

„Čia reikėtų šitą klausimą užduoti buvusiai Vyriausybei ir kodėl anksčiau nesiėmė tokių žygių, kokių dabar ėmėsi ši Vyriausybė ir Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI).

Su šita Mokesčių inspekcija, kuriai pradėjo vadovauti naujas vadovas, kartu mes visus tuos planus aptarėme ir net ne vien tik tas aspektas kurį jūs minėjote ir kurį minėjo prezidentė (...) Galiu pasakyti, visi, pirmiausia, stambieji verslininkai ar smulkesnieji verslininkai buvo patikrinti, ar jie yra susimokėję Gyventojų pajamų mokesčius ir kai kurie (tikrai negaliu minėti pavardžių) sumokėjo GPM milijonines dar skaičiuojant litais sumas, ir tai jau buvo padaryta daug anksčiau.

Visas šitas klausimas, apie kurį mes diskutuojame dabar, jis irgi yra iškeltas ne kieno nors kito, bet tik VMI specialisto dėka, ir tai rodo, kad VMI ir Vyriausybė elgiasi labai principingai ir ji niekam jokių išskirtinių sąlygų nesudaro – ar oligarchas, ar ne oligarchas. Visiems mokestinė sistema yra taikoma teisingai ir atsakingai, nepriklausomai nuo užimamų pareigų, turimo kapitalo.

Tad aš vis dėlto džiaugiuosi, kad pagaliau VMI pasižymi savo kompetencija ir tokius galimai nuslėptus (mokesčius – ELTA.) išieško labai principingai“, – ketvirtadienį žurnalistams sakė premjeras.

Tačiau jis nedetalizavo, ar jau atliekami kokie nors konkretūs veiksmai.

„Aš galiu pasakyti, kad Mokesčių inspekcijos tikslas yra pirmiausia išieškoti mokesčius, po to, jeigu buvo sukurtos mokesčių vengimo scehmos ir tai buvo daroma tyčia, bet ne dėl kokios nors žmogiškosios klaidos, tai turi būti atiduota teisėsaugos institucijoms. Ir tai ir yra daroma, ir taip bus elgiamasi ateityje“, – sakė A. Butkevičius.

Klausiamas, ar jo žiniomis dėl galimo „VP grupė“ sukčiavimo informacija perduota teisėsaugai, premjeras tikino negalįs kištis į jos darbą.

„Negaliu (atskleisti – ELTA.). Aš turiu informacijos, bet aš jos negaliu tikrai viešai (skelbti – ELTA.), nes aš nežinau, kaip tie teisminiai procesai pasibaigs, o po to nebūtų taip (interpretuojama – ELTA.), kad premjeras darė spaudimą teisėsaugos institucijoms“, – kalbėjo Vyriausybės vadovas.

Ketvirtadienio rytą „Žinių radijui“ komentuodamas spaudoje pasirodžiusią informaciją apie galimus mokesčių vengimo atvejus „VP grupėje“, A. Butkevičius teigė, kad realūs išieškojimai iš grupės yra didesni nei viešojoje erdvėje įvardyti skaičiai.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė teigia, kad „Maximą“ valdančios „Vilniaus prekybos“ akcininkų naudojamos mokesčių vengimo schemos apiplėšia valstybę. Pasak jos, tai yra iššūkis Vyriausybei.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.