Žiežirbos geležinių moterų šalyje

Sena tiesa: be atokvėpio dirbantis žmogus neretai tampa irzlus ir net piktas.

Daugiau nuotraukų (1)

Vytautas Bruveris

Aug 6, 2015, 7:31 AM, atnaujinta Oct 21, 2017, 8:55 PM

Stebėtina, kad tai pamiršo šią vasarą vėl neatostogaujančios prezidentė Dalia Grybauskaitė ir Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė.

Pirmoji nesiilsi dėl to, jog prezidentui esą apskritai negražu atostogauti, be to, valstybė dabar pavojuje. Antroji pluša, nes Seimo narių atostogos iki šiol neįteisintos.

Nors užmetus akį į abiejų oficialias darbotvarkes galima suabejoti, ar joms tikrai yra ką veikti. Aibė dienų – išvis lyg baltos dėmės.

Tiesa, bandydamos imituoti veiklą abi aukštosios politikės tarsi rungtyniaudamos tarpusavyje prisigyrė, kaip ateityje maišys pasaulį su oficialiais vizitais. L.Graužinienė tai paskelbė anksčiau, o D.Grybauskaitė tai padarė užvakar.

Iš to plano paaiškėjo, kad šią vasarą prezidentės laukia viso labo viena tolima kelionė į Rygą. Matyt, kitaip ir negali būti, nes rugpjūtį visi neapsimetinėjantys normalių valstybių vadovai dažniausiai atostogauja.

Koks nors piktavalis galėtų net pradėti įtarinėti, kad visa ta D.Grybauskaitės ir L.Graužinienės vasariška veikla – tik moteriškas gudravimas dėl piliečių akių, o abi ponios poilsio turi ne mažiau nei atviri atostogautojai.

O gal didieji darbų kalnai su devyniais prakaitais vis dėlto verčiami oficialiai neregimuose užkulisiuose? Ten ir pavargstama. Juk kitaip nepaaiškinsi to piktumo, su kuriuo abi aukščiausios pareigūnės ėmė lesti tą patį vyrą vidaus reikalų ministrą.

Vienai vis nepakanka S.Skvernelio atsiprašymų už tai, kad kvailumu ją įtarė, o kita prapliupo kaltinimais, jog ministras kuria policinę valstybę. Esą būtent ten veda jo nurodymai pavaldiniams pranešti apie savo susitikimus su politikais. Tiesa, čia pat primenant, kad vidaus reikalų sistemoje politikuoti nevalia.

Štai ir spėlioji žmogus: ar tik nebus šios vairininkės persitempusios?

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.