V.Tomaševskis užfiksuotas su „Pervyj Baltijskij Kanal“ vadovu

V.Tomaševskis su PBK direktoriumi A.Blinovu.
V.Tomaševskis su PBK direktoriumi A.Blinovu.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 16, 2015, 9:19 AM, atnaujinta Oct 9, 2017, 5:33 PM

Ketvirtadienio vakarą Lietuvos lenkų rinkimų akcijos (LLRA) lyderis Valdemaras Tomaševskis susitiko su Kremliaus ruporu vadinamo kanalo „Pervyj Baltijskij Kanal“ direktoriumi Antonu Blinovu.

Tai praneša portalas „Znad Wilii“.

Susitikimas įvyko ketvirtadienio vakarą, apie 21 val., vienoje iš Vilniaus kavinių. Susitikime, kuris truko daugiau nei valandą, buvo penki žmonės. Susitikime dalyvavo ir Vilniaus tarybos narė Romualda Poševeckaja, kuri taip pat yra dirbusi PBK.

Po susitikimo V.Tomaševskis atsisakė „Znad Wilii“ žurnalistams paaiškinti, kas buvo aptarta. Paklaustas, kas jį sieja su PBK, politikas atsakė trumpai: „Daug kas.“

Vykdo Kremliaus liniją

Kaip savo ataskaitoje yra skelbęs Valstybės saugumo departamentas (VSD), „Pervyj Baltijskij Kanal“ yra finansuojamas Maskvos ir vykdo aktyvią jos politiką.

Kaip nurodyta ataskaitoje, vienas Rusijos įtakos instrumentų įgyvendinat informacinės ir ideologinės politikos uždavinius Lietuvoje buvo rusakalbės žiniasklaidos priemonės „Litovskij kurjer“, „Obzor“, „Ekspress nedelia“ ir jau minėtas PBK, Lietuvoje rentransliuojami Rusijos televizijos kanalai, rusiškos interneto svetainės.

Šiose žiniasklaidos priemonėse pateikiamos informacijos turinys Lietuvos užsienio politikos, istorijos, energetikos, tautinių mažumų klausimais atitinka Rusijos viešojoje erdvėje formuojamas nuostatas Lietuvos atžvilgiu.

VSD pabrėžė, kad Lietuvos rusakalbės žiniasklaidos priemonės buvo tiesiogiai veikiamos ir kontroliuojamos Rusijos informacinės politikos vykdytojų. VSD vertinimu, Lietuvoje rusų kalba leidžiami savaitraščiai yra finansiškai priklausomi nuo Rusijos valstybės institucijų bei fondų.

Rusijos vykdomos informacinės politikos tikslai – skleisti dezinformaciją apie Lietuvos vykdomą užsienio ir vidaus politiką, diskredituoti Lietuvos narystę ES ir NATO, kurti Lietuvos, kaip nebrandžios demokratijos šalies, įvaizdį, menkinti Lietuvos energetikos politikos laimėjimus.

Vertina kaip nelojalumą valstybei

Seimo narė ir buvusi Krašto apsaugos ministrė sakė, kad V.Tomaševskio elgesį vertina kaip nelojalumą Lietuvos valstybei.

Pasak parlamentarės, jau ne pirmą kartą stebime, kaip V.Tomaševskis bendrauja su Kremliaus atstovais. Būtent tokiu galime vadinti ir A.Blinovą, nes „Pervyj Baltijskij“ – tai nėra žiniasklaidos priemonė, tai – Kremliaus ruporas. Ir V.Tomaševskis tai gerai žino.

„Tai nuosekliai vykdoma LLRA lyderio V.Tomaševskio politika. Žinant, kaip Kremlius veikia prieš Lietuvą, ir matant, kaip šis kanalas naudojamas Kremliaus propagandai Lietuvoje skleisti, tokius V.Tomaševskio veiksmus vertinu kaip nelojalumą Lietuvos valstybei. Viliuosi, kad ankstesnius ir pastarąjį jo poelgius tinkamai įvertins ir jį remiantys politikai Lenkijoje“, – sakė R. Juknevičienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.