Dalia Grybauskaitė įteikė puokštę V. Adamkui ne savo rankomis

Prezidentės Dalios Grybauskaitės dovana kadenciją baigusiam prezidentui Valdui Adamkui nepasiklydo, kaip tai nutiko prieš dvejus metus. Antradienį prezidentui V.Adamkui sukako 89 metai.

Artėjant gimimo dienai V.Adamkus ir A.Adamkienė Kauno botanikos sode pasodino tulpių.<br>M.Patašiaus nuotr.
Artėjant gimimo dienai V.Adamkus ir A.Adamkienė Kauno botanikos sode pasodino tulpių.<br>M.Patašiaus nuotr.
D.Grybauskaitė įteikė V.Adamkui vizitinę kortelę.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
D.Grybauskaitė įteikė V.Adamkui vizitinę kortelę.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Artūras Jančys

Nov 4, 2015, 12:56 PM, atnaujinta Oct 5, 2017, 9:28 PM

D.Grybauskaitė savo pirmtakui padovanojo puokštę gėlių ir vizitinę kortelę. Tai galima suprasti ir kaip užuominą, kad V.Adamkus gali bet kada kreiptis į dabartinę šalies vadovę. Pats V.Adamkus D.Grybauskaitės dovanos nekomentavo.

Santykiai tarp esamos šalies vadovės ir kadenciją baigusio prezidento yra šalti, jie beveik nebendrauja ir nesusitinka. Ir antradienį dovanas V.Adamkui įteikė ne pati D.Grybauskaitė, o Prezidentūros atstovai.

Be prezidentės, V.Adamkų pasveikino pagrindiniai šalies politikai: Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė, ministras pirmininkas Algirdas Butkevičius, buvusi Seimo pirmininkė Irena Degutienė, Seimo opozicijos lyderis Andrius Kubilius.

Bet tarp sveikintojų nebuvo Vilniaus mero Remigijaus Šimašiaus. Užtat V.Adamkų gimtadienio proga pasveikino buvęs ilgametis Vilniaus meras Artūras Zuokas, su kuriuo prezidentą sieja ir asmeninė draugystė.

Prieš dvejus metus, kai V.Adamkus šventė 87-ąjį gimtadienį, nutiko keistas nesusipratimas. Buvo pasigesta prezidentės D.Grybauskaitės sveikinimo ir dovanų.

Prezidentės patarėja Skaistė Plaušinytė tvirtino, esą prezidentė D.Grybauskaitė pasveikino prezidentą, o dovaną – saldainius ir gėles – pakavo pati.

Paaiškėjo, kad saldainius ir gėles V.Adamkui įteikė Vadovybės apsaugos departamento (VAD) darbuotojai, pasakę, jog dovanos ir „nuo mūsų šefo“.

Sukaktuvininkas tada suprato, kad dovaną jam įteikė VAD vadovas. Saldainių dėžutę ir puokštę apžiūrėjusi Alma Adamkienė tada sakė, kad jokio raštelio ar kitos nuorodos, jog dovaną per apsaugininkus įteikė prezidentė, nebuvo.

Buvusiam šalies vadovui pastaruosius trejus metus teko kovoti su vėžiu. Šįmet birželio mėnesį V.Adamkui buvo pašalintas inkstas, anksčiau jam kelis sykius buvo taikomas nemenkos organizmo ištvermės reikalaujantis chemoterapinis gydymas.

Gimtadienio išvakarėse duodamas interviu „Lietuvos rytui“ V.Adamkus buvo nusiteikęs viltingai, sakė, kad puikių Lietuvos gydytojų pastangomis, pasitelkęs optimizmą, viltį, jog viskas bus gerai, ir valią gyventi, jis jau įveikė vėžį.

V.Adamkus jaučiasi vis geriau, nori daugiau bendrauti su žmonėmis, vykti į susitikimus, bet gydytojai dar riboja tokias išvykas.

Visą gyvenimą aktyviai sportavęs V.Adamkus nusiskundė, kad dabar greičiau pavargsta, kol kas jam neleidžiama, kaip buvo įpratęs, plaukioti baseine, bet tikisi greitai grįžti prie intensyvesnės ir sportiškesnės dienotvarkės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.