Kam dar reikia specialiųjų tarnybų, jeigu yra Prezidentūra?

Jei Seimas rimtai imtųsi ištirti prezidentės D.Grybauskaitės šnekas pastarajame susitikime su parlamento valdybos nariais, valstybė iš to turėtų didelės naudos.

Daugiau nuotraukų (1)

Vytautas Bruveris

Nov 15, 2015, 11:10 AM, atnaujinta Oct 4, 2017, 9:27 AM

Prišnekėjusi, kad net keli parlamentarai dalyvavo kažkokiuose įtartinuose susitikimuose su kažkokiais tamsiais veikėjais, kur tarėsi, kaip skandinti šviesiuosius prezidentės kandidatus į generalinius prokurorus, šalies vadovė šią savaitę klimpo toliau.

Mat visa teisėsauga ir specialiosios tarnybos Seimui prisiekė, kad jokios informacijos apie tokius dalykus nėra nei girdėjusios, nei kam nors ją teikusios.

O „darbinių“ kalbų „nekomentuojantys“ prezidentės patarėjai beveik tuo pat metu tėškė viešą komentarą, iš kurio buvo galima suprasti, jog šiais laikais jau ne specialiosios tarnybos teikia slaptą informaciją Prezidentūrai, o ši – joms.

Vienas pagrindinių D.Grybauskaitės šiurpių pasakojimų herojų J.Sabatauskas, norėdamas apsivalyti, nesėkmingai tebesibeldžia į Prezidentūrą – jei nebus įleistas pro duris, žada įlipti per langą ar įsmukti per kaminą.

Užtat Generalinė prokuratūra duris, tiesa, tiktai laikinai, atvėrė buvusiai kandidatei į šios institucijos vadoves, Kaišiadorių teismo pirmininkei E.Dambrauskienei. Teisėja buvo iškviesta į Vilnių paaiškinti, ką žino apie prezidentės užuominas, kad kai kurie Seimo nariai siūlė jai išsipirkti postą.

Pati D.Grybauskaitė kol kas atsako tik grasinančiomis užuominomis, kad net dešimt valdančiosios daugumos narių jau figūruoja įvairiuose ikiteisminiuose tyrimuose.

Įdomu, ar šįkart Seimas turės drąsos ir atkaklumo pagaliau prikirpti sparnus taip įsijautusiai ir atsipalaidavusiai S.Daukanto aikštės rūmų šeimininkei. Vargu. Tai liudija ne viena ankstesnė tokių skandalų atomazga.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.